KOÜ'lü Batuhan köpekten mi kaçıyordu? Üniversiteden iddialara yanıt!

KOÜ'de hukuk fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Batuhan Yener Kaymak trafik kazasının ardından yaşamını yitirdi. Kazanın ardından ortaya atılan iddia sosyal medyanın gündemi oldu. Batuhan'ın köpekten kaçarken yola atladığı iddia edilmişti. KOÜ'den konuya ilişkin açıklama geldi.

KOÜ'lü Batuhan köpekten mi kaçıyordu? Üniversiteden iddialara yanıt!

Kaza 18:00 sıralarında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü B kapısı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre karşıdan karşıya geçmeye çalışan Hukuk fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Batuhan Yener Kaymak'a(20) otomobil çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Batuhan Yener Kaymak ambulansla Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen KOÜ'lü öğrenci yaşamını yitirdi. Polis kazaya ilişkin inceleme başlattı

KÖPEKTEN KAÇIYORDU

Batuhan'ın ölümünün ardından ortaya bir iddia atıldı. Sosyal medyada paylaşılan iddialarda Batuhan'ın kendisine bir sokak köpeğinin saldırdığı ve Batuhan'ın can havliyle kaçarken kendini yola atmasıyla kazanın gerçekleştiği öne sürüldü.

KOÜ'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Kocaeli Üniversitesi'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dün yaşanan talihsiz kaza sonucunda kaybettiğimiz öğrencimizin derin üzüntüsü ve acısını yaşarken, bazı sosyal mecralarda kazanın başıboş sokak hayvanlarından kaynaklandığı ve kurum olarak bu konuda önlem almamamız nedeniyle bu tür bir olaya sebebiyet verdiğimiz yönünde birtakım iddialar ortaya atılmıştır. Kazanın gerçekleştiği güzergahın Üniversitemizin yetki alanı olan Umuttepe Yerleşkesi sınırları dışındaki karayolunda vuku bulması yanında, yapılan savcılık incelemesi, güvenlik kamerası kayıtları ve görgü tanıkları tutanaklarında ortaya atılan bu iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Kaldı ki, geçtiğimiz aylarda üniversitemiz yetki sınırları içindeki yerleşke alanında öğrenci ve personelimizin artan şikayetleri göz önüne alınarak yetkili kamu kurumlarımız ve mahalli idareler nezdinde girişimlerde bulunulmuş, böylece hem sokak hayvanlarının zarar görmesini engelleyen hem de mağduriyetleri giderebilecek birtakım önlemler alınmıştır. Kocaeli Üniversitesi olarak, aileleri tarafından bizlere emanet edilen her bir öğrencimize rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı sağlamak temel görevimizdir. Bu amaçla, hem Umuttepe yerleşkemiz içinde hem de etrafındaki mahallelerde başıboş sokak hayvanlarının rehabilitasyonu başta olmak üzere, bu hayvanlardan kaynaklanabilecek mağduriyetlerin en aza indirgenmesi için Belediyelerimiz ve ilgili kuruluşlarla yoğun iş birliğimiz devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Kaynak: HABER MERKEZİ