KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR? 2024 KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek - Eğitim Bilimleri Oturumları Kaç Dakika?

Kamuda memur olmak isteyenlerin dört gözle beklediği 2024 KPSS genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri oturumları için geri sayım başladı. 1 milyon 470 bin 487 adayın gireceği KPSS oturumları kaç dakika sürecek sorgulandı. 14 Temmuz Pazar günü yapılacak olan KPSS saatleri belli oldu. Peki, KPSS saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor? İşte yanıtı..

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR? 2024 KPSS Genel Kültür - Genel Yetenek - Eğitim Bilimleri Oturumları Kaç Dakika?

Türkiye'nin 81 noktası ve Lefkoşa'da yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı için nefesler tutuldu. 14 Haziran Pazar günü yapılacak olan KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için geri sayım başladı. 1 milyon 470 bin 487 adayın katılacağı KPSS oturumlarının kaç dakika süreceği merak konusu oldu. Peki, KPSS kaç dk? KPSS saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor? İşte merak edilenler..

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR?

2024 KPSS lisans oturumları 14 Haziran Pazar günü yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan KPSS lisans sınav giriş belgesi çıkartan adaylar sınava girecekleri salon ve sıra bilgisini öğrendi. ÖSYM AİS ekranından öğrenilen KPSS sınav giriş belgesi ardından oturum bilgileri verildi. KPSS Lisans Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu 14 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. 120 sorudan oluşan KPSS genel yetenek genel kültür oturumu için 130 dakika süre verilecek. Öğleden sonra yapılan KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu ise 14 Temmuz Pazar günü saat 14.45'te başlayacak ve 80 soruluk sınav için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.

KPSS SINAV YERİ SORGULAMA

KPSS sınav yeri sorgulama için ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak yer bilginizi öğrenebilirsiniz. KPSS sınava giriş belgesini ÖSYM sitesinden öğrenen adaylar belgelerinde yer alan okul, salon ve sıra bilgilerine göre sınav merkezlerine gidecek.

Kaynak: Şermin Temur