Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kredi Kartı Borç Yapılandırma Son Dakika: Kredi Kartı Yapılandırma Ne Zaman Başlıyor? Kredi Kartı Yapılandırma Şartları

Kredi kartı kullananların merakla beklediği açıklama geldi. BDDK kredi kartı ile ihtiyaç kredileri için önemli düzenlemeyi devreye soktu. Peki, kredi kartı borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte kredi kartı yapılandırma şartları..

Kredi kartı kullananların merakla

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan kredi kartı yapılandırma detayları merak edildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklama ardından kredi kartı borcu olanlar yapılandırma işleminin nasıl yapılacağını merak etti. Peki, kredi kartı yapılandırma ne zaman başlıyor? Kredi kartı borç yapılandırma nasıl yapılır? İşte kredi kartı yapılandırma şartları..

KREDİ KARTI YAPILANDIRMA NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kredi kartları ve ihtiyaç kredileri için önemli düzenlemenin devreye girdi. TCMB kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredileri için yeni yapılandırma düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) sayfasında açıklandı. Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenlerin faydalanabileceği yeni düzenlemeyle 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı geldi.

KREDİ KARTI YAPILANDIRMA ŞARTLARI

Bireysel kredi kartı dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen vatandaşlar mevcut kredi kartı borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Her ay ödenecek taksit tutarı o aya ait asgari ödeme tutarına dahil edilecek. Yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar ilgili bankada bulunan kredi kartı limitleri artırılamayacak.