Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kredi kartında olası düzenlemeler neler olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın kredi kartlarına yönelik düzenleme mesajları, kısıtlamaların gelebileceği beklentilerini arttırdı. İşte detaylar..

Hazine ve Maliye Bakanı

Kredi kartı harcamalarındaki hızlı artışın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamaları, kredi kartlarında gelecek önlemler konusunda beklentileri artırdı. Şimşek’in kredi kartı borçlarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda, kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceği sinyali verildi. Benzer şekilde, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini belirtti ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İş Bankası Genel Müdürü Kredi Hakan Aran, düşük limitli ve yüksek limitli kartları ayırarak bir düzenleme yapılmasının sağlıklı olacağını belirtti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, bireysel ve ticari kredi kartlarının ayrı ele alınması gerektiğini vurgularken, TÜSİAD Baş Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, konunun zorluğuna dikkat çekti.

NASIL ÖNLEMLER ALINABİLİR?

Muhtemel düzenlemeler arasında taksitlerin azaltılması, asgari ödeme tutarlarının artırılması, kart limitlerinin düşürülmesi, kredi kartı faiz oranlarının artırılması gibi önlemler öne çıktı. Ayrıca, lüks tüketime yönelik harcamaların engellenmesi ve yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilmesi gibi adımların da gündeme gelebileceği belirtildi. Ancak, henüz net bir düzenleme açıklanmamış olmakla birlikte, ekonomi kurmaylarından ve yetkililerden gelecek detaylı açıklamaların beklenmesi gerekiyor.