Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kredi kartlarına yeni düzenleme!

Merkez Bankası tarafından kredi kartı sahiplerini ilgilendirecek önemli değişiklikler yaşandı.

Merkez Bankası tarafından kredi

Ekonomi yönetimi, enflasyonun mayıs ayında yüzde 75’i aşarak rekor seviyelere ulaşmasıyla alarma geçti. Yeniçağ tarafından yapılan habere göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından parasal sıkılaşma politikalarını destek verme hedefiyle bir dizi makro ihtiyati tedbir hayata geçirildi. Kredi kartı sahiplerini ilgilendiren 2 önemli düzenleme de bu çerçevede planlandı.

VADE SINIRI

2024’ün ilk aylarında, ‘düşük faiz’ fırsatından faydalanmak isteyen birçok kişi kredi kartı nakit avanslarına yönelmeye başlayınca bankalar 12 ay olan vade sınırını 6 aya düşürmüştü. Fakat taksitli nakit avans kullanımında beklenen düşüşün meydana gelmemesi üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) talimatıyla bankalar, bu süreyi 3 aya çekti.

Ekonomi yönetimi, kredi kartlarından çekilen nakit avanslarda 3 ayı aşan taksit yapılmamasına karar verdi. Ayrıca müşteriler, kredi kartı limitlerinin yalnızca yüzde 25’i oranında nakit avans çekebilecek. Örnek olarak, 10 bin lira limiti bulunan bir kredi kartı sahibi, en çok 2 bin 500 lira nakit avans kullanabilecek.

TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ KISITLAMASI

Bir diğer düzenleme ise kredi kartı işlemlerinde uygulanan taksitlere yönelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten gelen eleştiriler, bankacılık sektöründe taksitli alışverişlere yönelik yeni kısıtlamaların gelebileceği yorumlarına neden oldu.