Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden çıkışı kredi kartlarında arayan hükümet, kartlara yeni bir düzenleme getirebilir. Gelecek olan yeni düzenlemeyle birlikte taksitlerden limitlere kadar birçok farklı noktada bazı önlemler alınabilir. 

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizden

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve enflasyonun piyasalara etkisi vatandaşın cebini zorluyor. Hükümet yetkilileri oluşan ağır tablo karşısında yeni formüller ararken, kredi kartları gündeme geldi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Enflasyon Raporu toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz aylarda kredi kartlarına yönelik olarak düzenleme yapılacağına dair ilk sinyalleri verdi. İki ismin dikkat çektiği kartlara ilişkin adımların atılabileceği öne sürüldü.

“VATANDAŞ GELİRİNDEN FAZLA HARCIYOR”

İş ve Finans dünyasının temsilcileriyle Aralık ayında bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil” açıklamasında bulundu. MB Başkanı Fatih Karahan ise Enflasyon Raporu toplantısında yaptığı açıklamada; “Kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  Konuya dair yaptığı açıklamanın devamında belirli bir aşamaya kadar geldiklerini, çalışmaların devam ettiğini  de duyurdu.

HANGİ MADDELER MASADA?

Kredi kartlarına ilişkin alınması muhtemel bazı önlemler arasında; karta taksit uygulaması kaldırılabilir, asgari ödeme tutarları artırılabilir, kart limiti düşürülebilir,  kredi kartı faiz oranları artırılabilir, ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilebilir, yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilebilir, lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulabilir.