Kreşte skandal görüntü! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Bandırma Belediyesi'ne ait Türkan Saylan Gündüz Bakım Evi'nde yaşanan skandalın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kreşte skandal görüntü! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Görüntülerde, C.U. adlı bir öğretmenin 4 yaşındaki bir öğrenciye uyguladığı şiddet net bir şekilde görülüyor. Bandırma Belediyesi yetkililerinin açıklamalarının aksine, güvenlik kamerası kayıtları öğretmenin çocuğun eline tırnaklarını geçirdiğini ve bu şekilde yaraladığına dair net bir kanıt sunuyor.

OLAY ÖRTBAS EDİLMEK İSTENDİ

Çocuğunun yaşadığı travmayı anlatan baba Cengiz Özşaylan, olayın ardından yaşanan süreci ve belediyenin tepkilerini ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Özşaylan, olayın örtbas edilmek istendiğini belirterek, belediyeden bazı yetkililerin kendilerine hediyeler teklif ettiğini ve bu teklifleri reddettiklerini söyledi. Özşaylan, ayrıca, bir yıl geriye dönük kamera görüntülerini görmek istediğini ancak savcılık izniyle bu görüntülerin sağlanabileceğinin belirtildiğini ve talep ettikleri görüntülerin 6 ay geriye dönük olarak yok edildiğini ifade etti.

İŞE GERİ ALINDI

Özşaylan, öğretmenin olayın ardından kısa süreliğine görevden uzaklaştırıldığını ancak dava sonuçlanmadan işe geri alındığını da belirtti. Kamera görüntülerinde diğer öğretmenlerin çocuğun ağlamasına ve arkadaşlarının yardıma koşmasına duyarsız kaldığı da gözlemlendi. Bu durum, hem çocukların hem de ailelerinin yaşadığı travmanın boyutlarını ve belediyenin bu süreci nasıl yönettiğini gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA