Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kronik hastalıklara devlet destekleri devam ediyor! Gelir şartı aranmadan 5 bin TL destek almak mümkün!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda kronik rahatsızlıkları olanlara 5 bin TL ödeme yapılacak. Peki, maaş bağlanan hastalıklar neler? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’de ihtiyaç sahibi pek çok vatandaş için destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda kronik rahatsızlıklara sahip olan kişiler için de aylık 5.000 TL’ye kadar destek ödemeleri yapılıyor.

Sosyal yardımlar kapsamında vatandaşlara ödenen bu yardımlar ise sadece belirli gruplardan yer alan kişiler için veriliyor. Kronik hastalıkları olan vatandaşlar için devlet tarafından bağlanan maaş için belirli şartlar da bulunuyor.

GELİR ŞARTI ARANMIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri kapsamında vatandaşlardan gelir şartı aranmadan kronik hastalıklar için ödeme yapılıyor. Diğer devlet destekleri için ihtiyaç sahiplerinin karşılaması gereken gelir şartı ise aranmıyor.

Bu tür desteklerde aranan gelir şartı, hane içi kişi başı ortalama aylık gelir tespit edilerek veriliyor. Genelde asgari ücretin üçte biri oranında geliri olanlara veriliyor. Ancak kronik hastalıklar için bu şart aranmıyor.

HANGİ KRONİK HASTALIKLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR!

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hemen hemen kritik tüm kronik hastalıklar için destek ödemeleri yapılıyor. Bu kapsamda tüm kronik hastalıkların ise kapsam dahilinde olup olmadıkları ise merak ediliyor. Ancak tüm hastalıklar bu kapsamda yer almıyor.

Bakanlık tarafından belirlenen hastalıklar arasında sadece tüberküloz, SSPE hastalığı olanlara destek veriliyor. Yardım ödemelerinden yararlanacak kişilere ise 5.097 TL ödeme yapılıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kronik hastalıklara devlet desteği kapsamında başvurular hastanın kendisi ya da hastaya bakmakla yükümlü olan yakını tarafından yapılabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde başvurular yapılarak devlet desteğinden yararlanılması mümkündür.

Halk Sağlığı Yönetim Sistemi üzerinden elde edilecek veriler ışığında destekten yararlanmaya hak kazanan kişiler aylık 5 bin TL ödemelerden faydalanabilecek. SYDV üzerinden kronik hastalıkları olan vatandaşların başvurularını kolayca yapmaları mümkündür.