Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Sevim Emre Gencebay

Kula alçak gönüllülük yakışır

Evrende en büyük ziyan sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir demiş Albert Einstein harika bir söz söylemiş üstad .
Ne kadar çok boş beyinli zavallılar var çevremizde İnsanım diyen ama insanlıktan nasibini almamış zavallılar. Ben bu insancıklara Hz.Mevlananın bir sözünü hatırlatmak istiyorum.
“Kusur bulmak için bakma birine bulmak için bakarsan bulursun. Kusuru örtmeyi marifet edin kendine işte o zaman kusursuz olursun Sevgiyle bakmayı öğrenelim inanın kötülükle beslenenler bir gün kendi kötülüklerinde boğulurlar.
Düşmez kalkmaz bir Allah sözü ne güzel ne anlamlıdır,  Bu günümüzü değil yarınlarımızı ne oldum değil ne olacağımızı düşündürür tepeden bakmak kibir ne kötüdür islama ve insanlığa göre büyüklük sadece yaradana mahsustur.
Kula ise alçak gönüllülük yakışır. Hoş gör hor görme Peygamberimiz s.a.v şöyle buyurdu. Kalbinde zerre kadar kibir olan bir kimse Cennete giremez bu sözler bize hakikati insanlığı anlatır iman eden her kul yaşama sevgi penceresinden bakmanın önemini anlamalı toprak bize çok şeyi anlatır anlamak istersek çünkü o gün hepimizi bağına basacaktır.
 Allahın huzurunda herkesin eşit olduğunu iyi bir kul olmaktan daha önemli hiç bir mertebenin olmadığını anlamalıyız. Hep ben diyen bir insan hiç bir zaman biz olamaz

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER