Kumtel hangi ülkenin markası, sahibi kim?

Kumtel hangi ülkenin markası, sahibi kim?

Türkiye merkezli beyaz eşya üreticisi Kumtel Dayanıklı Tüketim A.Ş, 1972 yılında Mustafa Köseoğlu tarafından Kayseri'de kuruldu. Kumtel, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan merkezi ve fabrikasıyla Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya markalarından biridir.

Şirket, adını kumbaralı telefonun kısaltması olan "KUM" ve "TEL" sözcüklerinden almaktadır. Kumtel'in yan kuruluşu Luxell ise küçük ev aletleri ve pişirici ürün gruplarında uzmanlaşmıştır.

Kumtel'in tarihçesi 1972 yılına dayanmakta olup, şirket Türkiye'de ilk yerli telefon üretimi ile dikkat çekmiştir. 1976 yılında seramik taşlı ısıtıcı üretimine başlayarak ısıtıcı sektöründe de liderliğe yükselmiştir. Zaman içinde mini ve solo fırınlar, ankastre ürünler gibi çeşitli ürün gruplarına odaklanarak ürün yelpazesini genişletmiştir.

2005 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Kumtel, Türkiye pazarının yanı sıra dünya genelinde de etkili bir şekilde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 120'den fazla ülkeye ihracat yaparak global beyaz eşya pazarında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Ankastre ürünler, mini fırınlar, set üstü ocaklar, ısıtıcılar, solo fırınlar ve ankastre setler gibi çeşitli ürün gruplarıyla müşterilerine geniş bir ürün yelpazesi sunan Kumtel, kaliteli ve dayanıklı ürünleriyle müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

Kumtel, Türkiye'nin yanı sıra Etiyopya'da açtığı fabrikası ile Türkiye dışındaki pazarlarda da büyüme hedeflerini sürdürüyor. Beyaz eşya sektöründeki güçlü duruşuyla Kumtel, gelecekte de inovasyon ve kalite odaklı yaklaşımını sürdürerek sektördeki liderliğini korumaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ