KURBAN BAYRAMI BANKA MESAİ SAATLERİ 2024: Kurban Bayramında Bankalar Açık Mı? Bayramda Bankalar Hangi Gün Açık?

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla banka mesai saatleri merak konusu oldu. Bu yıl 16-17-18-19 Haziran günleri kutlanacak olan Kurban Bayramı tatilinde bankaların hangi günler çalışacağı merak edildi. Peki, kurban bayramında bankalar açık mı? Bayramda bankalar hangi gün açık? İşte yanıtı..

KURBAN BAYRAMI BANKA MESAİ SAATLERİ 2024: Kurban Bayramında Bankalar Açık Mı? Bayramda Bankalar Hangi Gün Açık?

2024 Kurban Bayramı sayılı gün kala banka araştırmaları hızlandı. Bayram günleri bankada işi olan vatandaşlar harekete geçti. Bankalar bayram tatilinde açık mı, kaç gün açık merak eden vatandaşlar gözlerini kurban bayramı banka mesai saatlerine çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatili açıklamasında, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz" dedi. Peki, kurban bayramında bankalar açık mı? Bayramda bankalar hangi gün açık? İşte yanıtı..

KURBAN BAYRAMINDA BANKALAR AÇIK MI?

9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili 14 Haziran Cuma günü mesai bitimiyle başlayacak. Kamu çalışanlarına 20-21 Haziran günleri iki günlük idari izin verilecek. 9 günlük tatilin ardından kamu çalışanları için mesai 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Kurban Bayramı tarihlerinin olduğu 16-17-18-19 Haziran günlerinde bankalar kapalı olacak. İdari izinli sayılan 20-21 Haziran tarihlerinde bankalar açık olacak.

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Arife Günü : 15 Haziran Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Günü : 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. Günü : 17 Haziran Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Günü : 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. Günü : 19 Haziran Çarşamba

Kaynak: Şermin Temur