KURBAN BAYRAMI NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ 2024: Bayramda Nöbetçi Noter Var Mı? Arife Günü Noterler Çalışıyor Mu?

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde noter çalışma saatleri merak eden vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Bu yıl 16-17-18-19 Haziran günleri kutlanacak olan Kurban Bayramı tatilinde noterlerin açık olup olmayacağı sorgulandı. Peki, bayramda noterler açık mı? Bayramda nöbetçi noter var mı? İşte yanıtı..

KURBAN BAYRAMI NOTER ÇALIŞMA SAATLERİ 2024: Bayramda Nöbetçi Noter Var Mı? Arife Günü Noterler Çalışıyor Mu?

2024 Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak ilan edildi. 15 Haziran Cumartesi günü Kurban Bayramı arife günü olurken bayram 16-17-18-19 Haziran'da kutlanacak. Kamu kurumları bayram boyunca çalışmayacak. İdari izinli olan kamu çalışanları yanı sıra özel sektör kendi çalışma takvimini uygulayacak. Bayram öncesi ve bayram günleri noter işleri olan vatandaşlar bayramda nöbetçi noter var mı sorusuna yanıt aradı. Peki, bayramda nöbetçi noter açık mı? Noter bayramda açık mı? İşte merak edilenler..

BAYRAMDA NÖBETÇİ NOTER VAR MI?

Bayramda noterler çalışıyor mu merak edenler için hemen söyleyelim ki noterler 15 Haziran Cumartesi yani arife günü yarım gün çalışacak. Bankalar, borsalar, PTT ve diğer kargo şirketleri ile noterler yarım gün çalışacak. 16-19 Haziran Kurban Bayramı günleri noterler kapalı olacak. Noterler resmi tatillerde çalışmadığı için bayram süresince kapalı olacak. Koronavirüs döneminde hayata geçen yurt geneli nöbetçi noter uygulaması Kurban Bayramı tatilinde yapılmayacak. 20 Haziran Perşembe günü resmi kurumlar ve noterler tekrar açılacak.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ 2024

Kurban Bayramı Arife Günü : 15 Haziran Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Günü : 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. Günü : 17 Haziran Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Günü : 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. Günü : 19 Haziran Çarşamba

Kaynak: Şermin Temur