Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kasaplar Odası uyarıda bulundu

Kurban Bayramı yaklaşırken Kocaeli Kasaplar Odası kurban işleme fiyat listesini açıklarken Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu kaçak kıyma çekimi cezalarını duyurdu.

Kurban Bayramı yaklaşırken Kocaeli

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında kurban kesim ve işleme fiyatları geliyor. Kocaeli Kasaplar Odası’nın açıkladığı kurban işleme fiyat listesine göre büyükbaş kesim 4 bin 500 TL, kuzu kesim bin TL, dana kemiksiz 4 bin 500 TL ve hisse dağıtım 2 bin TL.

60 BİN TL CEZA

Kesim ve işleme fiyatları dışında en çok dikkat edilmesi konulardan biri ise kaçak kesim konusu. Kocaeli Kasaplar Odası kaçak kesim konusunda vatandaşları uyarırken, meslek odasına kayıtlı kasapları tercih edilmesi konusunda dikkat edilmesini öneriyor. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Osman Yardımcı, hijyenik olmayan koşullarda, sokakta,  kasaplar haricinde alakasız meslek grubundan insanların kıyma çekiminin yasak olduğunu söyledi. Kaçak kıyma çekimi yapanlara 60 bin t-TL ceza kesilecek.