KURBAN BAYRAMINDA TEKBİR NASIL GETİRİLİR? Kurban Bayramında Namazda Tekbir Ne Zaman Başlar? Kurban Bayramında Namazdan Sonra Tekbir

2024 Kurban Bayramı namazı kılacak olan vatandaşlar tekbir nasıl getirilir araştırması yaptı. 16 Haziran Pazar günü bayram namazı kılacak olan Müslümanlar kurban bayramında namazdan sonra tekbir araştırması yaptı. Peki, kurban bayramında tekbir nasıl getirilir? İşte yanıtı..

KURBAN BAYRAMINDA TEKBİR NASIL GETİRİLİR? Kurban Bayramında Namazda Tekbir Ne Zaman Başlar? Kurban Bayramında Namazdan Sonra Tekbir

Kurban bayramı tekbirleri ne zaman başlıyor merak eden vatandaşlar harekete geçti. 16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı namazı kılan vatandaşlar kurban bayramında namazdan sonra tekbir sorgulaması yaptı. İki rekat ve cemaatle kılınan bayram namazından önce niyet edilmeye başlandı. Peki, kurban bayramında tekbir nasıl getirilir? Kurban bayramında namazda tekbir ne zaman başlar? İşte yanıtı..

KURBAN BAYRAMINDA TEKBİR NASIL GETİRİLİR?

Kurban Bayramı'nda tekbir nasıl getirilir arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar tekbir getirilir. "Allāhüekber Allāhüekber lâ ilâhe illallāhü vallāhü ekber Allāhüekber ve lillâhi’l-hamd" şeklinde okunur. Meali, "Allah her şeyden yücedir, Allah her şeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur, Allah her şeyden yücedir. Allah her şeyden yücedir, hamd sadece O’na mahsustur" anlamına gelir.

KURBAN BAYRAMI TEKBİRLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı tekbirleri teşrik Arap dilinde etleri doğrayıp kurutmak anlamına gelir. Bayramın birinci günü kesilen kurbanların etleri bayramın 2., 3. ve 4. günlerinde güneşte kurumaya bırakılır. Bu sebeple bu üç güne et kurutma günleri anlamında eyyam-ı teşrik / teşrik günleri denilir. Tekbir ise Allah'ı ululamak, yüceltmek anlamına gelir. Kurban Bayramı arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın 4. gününe ikindi namazına kadar ikindi namazı dahil farz namazlardan sonra toplam 23 defa “Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd” cümlesi söylenir.

Kaynak: Şermin Temur