KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE ORUÇ TUTULUR MU? Kurban Bayramı Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Zilhicce Orucu Fazileti

204 Kurban Bayramı öncesi ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar oruç tutacakları günü sorguladı. Zilhicce ayının 10. günü Kurban Bayramı'nın ilk günü oPeki, Kurban Bayramı orucu ne zaman tutulur? Kurban Bayramı arefe günü oruç tutulur mu? İşte Kurban Bayramına yakın tutulan oruç tarihi..

KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE ORUÇ TUTULUR MU? Kurban Bayramı Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Zilhicce Orucu Fazileti

Müslümanlar için özel olan Kurban Bayramı'na sayılı gün kala bayram ibadetleri araştırıldı. Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği Kurban Bayramı orucu ne zaman sorusuna yanıt arayanlar bir yandan da kurban ibadetlerine odaklandı. Bu yıl 1. günü 16 Haziran Pazar günü olan Kurban Bayramı öncesi çok sayıda vatandaş zilhicce orucu fazileti inceledi. Kurban Bayramından önce oruç tutulur mu sorusuna yanıt arandı. Peki, Kurban Bayramı arefe günü oruç tutulur mu? İşte Kurban Bayramına yakın tutulan oruç detayları..

KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE ORUÇ TUTULUR MU?

Hz. Peygamber (s.a.s.) zilhicce ayının ilk dokuz gününü oruçla geçirdiği rivayet edildiği zilhiccenin ilk dokuz gününün yani Kurban Bayramı’ndan önceki dokuz günün oruçlu geçirilmesi müstehaptır. Zilhicce ayının 10. günü Kurban Bayramı’nın ilk günüdür. Kurban Bayramı’nda oruç tutulmaz. Ancak imsaktan itibaren bir şey yemeyip o günün ilk yemeğini kurban etinden yemek münasiptir. Bu ibadet kendi evinde kurban kesebilen Müslümanlar için uygundur.

ZİLHİCCE ORUCU FAZİLETİ

Zilhicce orucu fazileti her kim ki bu ayın girmesiyle beraber orucuna devam ederse ona cennette büyük mükafatlar verildiği söylenir. Hadislerde zilhicce ayında oruç tutan Müslümanlara cennetin müjdelendiği söylenir. Bu kişilerin bir sene boyunca oruç tutan kişilerle aynı sevaba sahip oldukları belirtilir.

Kaynak: Şermin Temur