KURBAN ETİ NASIL PAY EDİLİR DİYANET? Kurban Eti Kimlere Verilmez? Kurban Bayramı Kurban Eti Kardeşe Verilir Mi?

16 Haziran Pazar günü kurbanlarını kesecek olan vatandaşlar kurban eti nasıl pay edilir sorgusuna başladı. Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar kurban etinin kaç parçaya ayrılacağını ve kimlere verilip verilmeyeceğini merak etti. Diyanet açıklaması geldi. Peki, kurban eti nasıl dağıtılır Diyanet? Kurban eti kimlere verilmez? İşte yanıtı..

KURBAN ETİ NASIL PAY EDİLİR DİYANET? Kurban Eti Kimlere Verilmez? Kurban Bayramı Kurban Eti Kardeşe Verilir Mi?

Müslümanlar için özel olan Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesecek olan vatandaşlar kurban eti kimlere verilmez sorgusuna başladı. Diyanet açıklamalarında yer alan kurban eti dağıtımına odaklanan vatandaşlar kurban etinin nasıl pay edileceğini araştırdı. Allah'a yaklaşmayı ifade eden kurban kesmek Müslümanlar tarafından her yıl yerine getirilen ibadet olarak biliniyor. Peki, kurban eti nasıl pay edilir? Kurban eti nasıl dağıtılır Diyanet? Kurban eti kardeşe verilir mi? İşte yanıtı..

KURBAN ETİ NASIL PAY EDİLİR DİYANET?

Kurban eti nasıl pay edilir Diyanet üçe bölünüp bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılır. Bir bölümü akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılır ve kalan kısmı da evde yenmesi tavsiye edilir. Hanefî mezhebine göre kurban etinin tamamı evde kalabilir. (Kâsânî, Bedâi', 5/80-81). Ancak durumu iyi olan Müslümanların ihtiyaç sahiplerini unutmaması, kurban etlerinin çoğunu dağıtmaları daha uygundur.

KURBAN ETİ KİMLERE VERİLMEZ?

Kurban eti kimlere verilmez İslami açıdan önce yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere verilir. Kurbanlık hayvanın derisi veya kemikleri kişiye gelir kazandıracak ise bu durum caiz değildir. Kurban etinin ve derisi gibi diğer kısımlarının hayır kurumlarına ve ihtiyaç sahiplerine verilmesi dinen caizdir. Kurban eti, cinsiyet, ırk, din, dil gözetmeksizin tüm insanlara pay edilebilir. Kur'an'da, "Biz kurbanlık büyükbaş hayvanları da sizin hakkınızda Allah'ın dininin şeâirinden kıldık. Onlarda sizin için hayır vardır. Onlar boğazlanmak üzere saf halinde dururken onları kestiğiniz zaman Allah'ın adını anın! Yanı üstü yere yıkılınca da onlardan hem siz yiyin, hem kanaat gösterip istemeyene, hem de fakirlere yedirin. İşte şükredesiniz diye böylece onları sizin emrinize verdik" sözleri yer alır.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı