KURBAN KESİLİRKEN OKUNACAK DUA ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU: Hayvan Keserken Hangi Dua Okunur? Kurban Keserken Tekbir Nasıl Getirilir?

Kurban kesme ibadetlerini yerine getirecek olan Müslümanlar kurban keserken okunacak dua sorgusuna başladı. 16 Haziran Pazar günü eda edilecek Kurban Bayramı'nda kurbanlarını kesecek olan vatandaşlar kurban keserken hangi dua okunur sorusuna yanıt aradı. Kurban kesim vakti bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Peki, hayvan keserken okunacak dua hangisi? Kurban keserken tekbir nasıl getirilir? İşte yanıtı..

KURBAN KESİLİRKEN OKUNACAK DUA ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU: Hayvan Keserken Hangi Dua Okunur? Kurban Keserken Tekbir Nasıl Getirilir?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan kurban keserken okunacak dua araştırıldı. 16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı ilk günü kurbanlıklarını kesecek olan vatandaşlar hayvan keserken okunacak dua sorgusu yaptı. Allah'a yakınlık göstermek amacıyla yapılan ibadet olan kurban kesme şartları yerine getirildi. Peki, kurban keserken nasıl niyet edilir? Kurban keserken hangi dua okunur? İşte kurban keserken okunan ayet Arapça Türkçe okunuşu.

KURBAN KESİLİRKEN OKUNACAK DUA

Kurban kesilirken üç defa “Bismillahi Allahü ekber” denilir ve ayetler okunur. “De ki: Şüphesiz benim namazım, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emredildi ve ben müslümanların ilkiyim.” (En’âm, 6/162-163)

“Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (En’âm, 6/79)

KURBAN KESERKEN NASIL NİYET EDİLİR?

kkurban keserken tekbir nasıl getirilir kurban niyeti için hayvan kesilirken besmele çekilir. Hayvanın kesimi esnasında besmele kasten terk edilirse o hayvanın eti Hanefîler'e göre yenmez. "Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allahü ekber Allahü ekber ve lillâhi'l hamd" diye 3 kere tekbir getirilir. Tekbir bitince Bismillahi Allahü ekber diyerek bıçak çekilir ve kurban kesilir.

Kaynak: Şermin Temur