Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban öncesi yüzde yüz zamlandı!

Kurban Bayramı’ndan Kocaeli’de kasaplarda kıyma çekimi kilosu 10 TL’den yapılacak. Kasaplar dışında kesim ve et işlemenin cezası ise 60 bin TL olacak.

Kurban Bayramı’ndan Kocaeli’de kasaplarda

Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, Kurban Bayramı’nda et işleme ve kıyma çekim işlemleri ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşlemin sadece kasaplar tarafından yapılabileceğini söyleyen Şalgam, yasa dışı işlem yapanlara 60 bin TL ceza uygulanacağını kaydetti.

Kurban Bayramı öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şalgam “Eğer marketlerin kasap reyonu yoksa, ruhsatı yoksa kıyma çekemezler. Bakkallar kıyma çekemez. Kıyma çekimi ve et işlemleri Tarım Bakanlığı tarafından kasap esnafımıza verilmiştir” dedi. Bu bayramda geçtiğimiz yıl 5 TL olan kıyma çekim işleminin kilosu 10 TL olacak. 

“HİÇ BULAŞMASINLAR BU İŞE”

Kocaeli’de bayram öncesi alınan tedbirlerle ilgili de bilgi veren Şalgam “Bugünden başlayarak Tarım müdürlükleri, Zabıta müdürlükleri çalışmalara başladı. Kocaeli Valiliği yazı göndererek uyarılarını yaptı. Kasap esnafı haricinde kıyma çekenlere denetim yapılacak. Bayramda tarım ilçe müdürlükleri ve zabıta nöbetçi olacak. Gerektiğinde Emniyet’ten de memur alıyorlar. Kasap esnafı dışında kıyma çekmenin cezası 60 bin TL. Halk sağlığı ile oynanmamalı. Bunların makineleri de bizimkiler gibi değil. Krom değil, soğutuculu değil. Bu yüzden hiç bulaşmasınlar bu işe” diye konuştu.

İŞTE KURBANLIK ET KESİM İŞLEMLERİNİN ÜCRETLERİ

Büyükşehir Belediyesi Mezbahanesi’nde büyükbaş hayvan kesimi 1500 TL, küçükbaş hayvanı kesimi 400 TL. 
 

 

Kasaplarda büyükbaş hayvan kesimini 4 parça olarak 2.000 TL’den yapılacak. 
 

 

Dananın kıymasına kadar tamamen işlenmesi 4.800 TL.
 

 

Kuzu işlemenin kilosu 30 TL. 
 

 

Kuşbaşının kilosu 15 TL. 
 

 

Sucuk dolumu veteriner hekim çalıştıran onaylı işletmelerde kilosu 50 TL’ye yapılıyor.