Kurtulmuş muhtarlarla buluştu: Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileriye götürmek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Kocaeli Kongre Merkezi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurtulmuş, “Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileri götürmek." dedi.

Kurtulmuş muhtarlarla buluştu: Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileriye götürmek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bugün ilimize geldi. İlimizde bir dizi ziyarette bulunan Kurtulmuş, muhtarlar günü dolayısıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde muhtarlarla bir araya geldi. Programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi, STK başkanları, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

ALTINTAŞ SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI

Muhtarlar adına selamlama konuşmasını Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı, İlhan Altıntaş yaptı. Altıntaş, “Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı günümüzde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz. Muhtarlar devlet kurumları ile vatandaşlar arasında köprü görevi görür. Kocaeli’de muhtarlar ile ilgili yapılan tüm çalışmalar için Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ederiz” dedi.

BÜYÜKAKIN MUHTARLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada, “Sahada gözümüz kulağımız muhtarlarımız. Muhtarlarla birlikte birçok ilke imza attık. Türkiye’ye örnek olacak A takımımız çok iyi işler çıkardı. Birçok mesele yerinde çözülsün istedik. Muhtarlıklar Daire Başkanlığımızı kurduk. Muhtarhane muhtarlar ile gönül bağımızı gösteren bir oluşumdur” diyerek muhtarlıkla ilgili çalışmalarını anlattı.

YAVUZ MUHTARLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise, “Numan Kurtulmuş’u şehrimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Muhtarlarımız devletimiz adına görev yapan, her daim bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız. Sizlerle her zaman gönül bağı ile çalışıyoruz. Çok daha güzel günlere hep birlikte ilerleyeceğimize inanıyorum. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Öte yandan insanlık vicdanını karartan vahşi alçakta katliamlarının devam ettiği bu günlerde bugünlerin geçmesini diliyorum” dedi.

“MUHTAR AKİL İNSAN DEMEKTİR”

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Numan Kurtulmuş, “Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü. Muhtarlık müessesi son dönemlerde kazandığı itibarla daha çok önemli hale gelmiştir. Muhtar akil insan demektir. Muhtar çevresinde yaşadığı insanların sorununu çözebilen bir kişi demektir. Muhtarlar, demokrasi bakımından baktığımız zaman demokrasinin en önemli taşıdır. Türkiye’de son yıllarda muhtarlık müessesinin itibarı arttırıldı, özlük hakları genişletildi.

“GÖREVİNİZ KOCAELİ’Yİ İLERİYE GÖTÜRMEK”

Her muhtar arkadaşımıza başarılı görevler diliyorum. Aranızda kadın muhtarlarımızı görmekten mutluluk duyuyorum. Kadınların merhamet, kapsayıcılık, anaç olabilmek gibi artı özellikleri var. Kocaeli Türkiye’nin en önemli şehirlerindendir. Kocaeli fevkalede bir ildir. Bu ilde çalışma yapan tüm vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza yürekten başarılar diliyorum. Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileri götürmek.

“ÖNÜMÜZ DARBELER İLE KESİLDİ”

Haftaya Cumhuriyetimizin 1 asrını geride bırakacağız. 2023 hedefimizin kapısını yakında birlikte açacağız. Çok uzun bir asır yaşadık. Nice zorluklar geçirdik. Büyük sıkıntılar yaşadık. Türkiye kalkınma mücadelesini sürdürürken demokrasi mücadelesi de verdi. 5 kere önümüz darbeler ile kesildi. Bunların her birisinde milli şuurla mücadele ederek zorlukları aştık. Millete giydirilmeye çalışan dar elbiseleri bir kenara attık.

“TÜM TÜRKİYE AYNI HEDEFE DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ”

Türkiye’de olağanüstü adımlar attık. Bize durmak yakışmaz. Bize yerimizde saymak hiç yakışmaz. Anadoluya geldiğimiz ilk andan itibaren sırtımızı yaslayarak vakit geçirmedik. Hep önümüze hedefler koyduk. Şimdi önümüzde 2. asrımız var. Yeni bir hedefimiz var. Türkiye bu yeni yüzyıla iki ayağı da yere çok sağlam basarak devam etmeli. Önümüzdeki asrı sözü güçlü bir Türkiye yapmak için her birimiz canla başla çalışacağız. Tüm Türkiye aynı hedefe doğru yürüyeceğiz. Tabi ki fikir ayrılıkları olacak. Hayat tarzları olarka farklılıklarımız olacak. Ama hepimizin ortak hedefi itibarlı bir Türkiye oluşturmak.

“ADIMLARIMIZI ATMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ”

Sözünüzün tek başına güçlü olması yeterli değil. Gücümüz de olmalı. Türkiye’nin her alanda güçlü olması lazım. Biz bunun için mücadele edeceğiz. Sağlam toplumsal yapımız olmalı. Ötekileştirmeyen, değersizleştirmeyen bir anlayış için gayretle sarf edeceğiz. Güçlü bir aile yapısına sahip olmalıyız. Aile yapımızı güçlendireceğiz. Türkiye’nin kendi iç bütünlüğünü sağmalası için adımlarımızı atmaktan geri durmayacağız. 12 Eylül döneminin bu ülkeye musallat ettiği darbe anayasası yerine yeni bir anayasa ile iyi bir mesafe alacağız. Sağlam bir ekonomik yapıya sahip olmalıyız. Türkiye’nin son yıllardaki 2 kazanımlarından biri vesayet odaklarını 15 Temmuz’da çöpe atmasıdır. Bu millet böylece ileriye daha çok adım atabilir hale geldi” dedi.

Kurtulmuş muhtarlarla buluştu: Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileriye götürmek - Resim : 1

Kurtulmuş muhtarlarla buluştu: Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileriye götürmek - Resim : 2

Kurtulmuş muhtarlarla buluştu: Sizlerin görevi Kocaeli’yi ileriye götürmek - Resim : 3

Kaynak: HABER MERKEZİ