Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuru fasulyeyi ıslatmak yerine bir de bu yöntemi deneyin! Sadece 15 – 20 dakikada pişiyor!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kuru fasulyenin ıslatılması yerine kullanılabilecek bir püf nokta veren mutfağın ustaları, bu yöntemin kuru fasulyeyi daha lezzetli yaptığını söyledi. İşte o yöntem…

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olduğu gibi geleneksel mutfak tariflerinden biri olan kuru fasulye, yöreye göre birbirinden farklı çeşitlerde yapılabiliyor. Sade yapıldığı gibi sucuklu ve pastırmalı da yapılabilen kuru fasulye, birçok şekilde tüketilebiliyor. Herkesin sevdiği lezzetlerden biri olan kuru fasulye, sert bir yapıda olduğu için zor pişiyor. Ancak bunun önüne geçmiş olan uzman isimler, kuru fasulyeyi hızlı pişirmenin sırrını verdi.

Sert bir yapıda olduğu için genellikle geceden ıslanması ya da önceden haşlanarak kullanılması tavsiye edilen kuru fasulyenin türüne göre ıslama yönteminin işe yaramadığı zamanlar oluyor. Ayrıca kuru fasulyenin neden olduğu gaz, ıslama ile geçmiyor. Bu noktada kuru fasulye pişirmeyi ve yemeyi sevenler için bir başka püf noktası öneren mutfağın uzman isimleri, fasulyeyi hem hemen pişirmenin hem de oluşabilecek gazı engellemenin tüyosunu verdi. İşte kuru fasulyeyi hemen pişirecek olan o tüyo…

KURU FASULYEYİ HAŞLARKEN UN KULLANMAK GEREKİYOR

Kuru fasulyeyi ıslamayı unutan ya da ıslama yapacak kadar vakti olmayanlar için de son derece pratik olan bu tüyo, mutfağın usta isimlerinden geldi. İşin ustaları, kuru fasulyeyi ıslamak yerine farklı bir şekilde pişirmeyi öneriyor. Pişirme yapmadan önce kuru fasulyenin mutlaka soğuk su ile yıkanmasını öneren uzman isimler, ardından kuru fasulyeleri su dolu derin tencere içerisine aktarmak gerektiğini söylüyor. Uzmanların bu noktada kullandığı sır ise, undan geçiyor.

KURU FASULYE BU YÖNTEMLE 15 – 20 DAKİKADA PİŞİYOR

Kuru fasulyeyi haşlarken içerisine bir tatlı kaşığı kadar un atıp iyice karıştırmayı öneren usta isimler, fasulyenin bu sayede sadece 15-20 dakikada kaynadığını belirtiyor. Kaynama işleminin ardından fasulyenin sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletilmesini öneren ustalar, ardından kuru fasulyenin yemek olmaya hazır hale geldiğini söylüyor. Bu yöntem aynı zamanda kuru fasulyenin midede oluşturabileceği gazı da engelliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset
Sıradaki Haber Abdulvahap Akıncı’nın yeni kitabı raflardaki yerini aldı