Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzey Kore’de liderlik değişimi: Kim Jong’un kızını gelecek için hazırlıyor

İstihbarat kaynaklarına göre, Kim Jong Un’un sağlık sorunlarının artmasıyla, liderlik koltuğuna kızını hazırladığı belirtiliyor.

İstihbarat kaynaklarına göre, Kim

Güney Koreli milletvekilleri, Seul’ün casusluk teşkilatından aldıkları bilgilere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un, ölümünün ardından ülkeyi yönetmesi için kızı Kim Ju Ae’yi hazırladığını açıkladı. Kim Ju Ae’nin babasıyla çeşitli etkinliklerde sıkça görülmesi, onu Kim ailesinin dördüncü nesli olarak liderliğe hazırlık şeklinde yorumlanıyor. Güney Koreli Milletvekili Lee Seong-kweun, Seul Ulusal İstihbarat Servisi’nin (NIS) Kim Ju Ae’yi varis olarak belirlediğini ve Pyongyang’ın ona liderlik yeteneklerini öğrettiğini belirtti.

GELECEĞİN LİDERİ

Kim Jong-un’un yaklaşık 11 yaşındaki kızı Kim Ju-ae, ilk olarak Kasım 2022’de kıtalararası balistik füze denemesinde babasıyla birlikte görüldü. O zamandan beri, büyük askeri etkinliklerde üst düzey generallerle birlikte yer aldı. Kuzey Kore devlet medyası tarafından sık sık “saygıdeğer kızı” ve “sevgili çocuğu” olarak anılan Kim Ju-ae’nin, babası ve üst düzey yetkililer tarafından geleceğin lideri olarak hazırlandığı düşünülüyor.

KİM JONG’UN SAĞLIK DURUMUNUN KÖTÜ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Kim Jong-un’un sağlık durumu giderek kötüleşiyor; kilo alımı, yüksek tansiyon ve diyabet gibi sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor. Sağlığının bozulmasıyla birlikte yurt dışından ilaç temin etmeye çalıştığı söyleniyor.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Josep
Sıradaki Haber AB Lübnan’da ki can kaybını vurguladı: Ölenlerin sayısı endişe edici