Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK Burs Başvurusu SON GÜN! KYK Burs Kredi Başvuru Ne Zaman, Saat Kaçta Bitecek?

Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren KYK burs ve kredi başvuruları için son saatlere girildi. Geçtiğimiz günlerde başlayan KYK burs/kredi başvuruları için son tarih geldi çattı. e-Devlet üzerinden devam eden başvuruları tamamlamayı unutmayın. İşte KYK başvuru son saat bilgisi..

Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren

Üniversite öğrencilerinin gündeminde ilk sırada yer alan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs-kredi başvurularında son düzlüğe girildi. Lisans eğitimleri için devletten maddi destek almak isteyen öğrenciler KYK burs araştırmalarını hızlandırdı. 12 Ekim Perşembe günü başlayan KYK burs-kredi başvurularının sona ereceği saat dilimi merak edildi. Öğrencilerin KYK burs başvuru son gün ne zaman, kyk burs sonuçları ne zaman açıklanır, kyk başvuru ne zaman 2023 2024, kyk burs başvuruları ne zaman açıklanacak, kyk bursu ne kadar 2023, kyk burs başvurusu aramaları sıklaştı. KYK burs/kredi işlemlerini henüz tamamlamayan öğrenciler başvuru yapabilecekleri son saati öğrendi. Peki, KYK burs başvuruları bitti mi? KYK burs kredi başvuruları ne zaman, saat kaçta bitecek? İşte yanıtı..

KYK BURS BAŞVURU SON GÜN

12 Ekim Perşembe günü başlayan KYK burs-kredi başvurularının son günü geldi. Günlerdir süren KYK başvuru işlemleri çoğu öğrenci tarafından tamamlandı. 19 Ekim Perşembe günü sona erecek KYK kredi/burs başvurularının tamamlanma aşaması geldi. Yükseköğretim kurumlarındaki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız bursun yanı sıra geri ödemesi olan KYK kredileri gündem oldu. KYK bursları öğrencilere öğrenim süreleri boyunca karşılıksız verilirken, öğrenim kredisi ise normal öğrenim süresince veriliyor. Öğrenciler borçlarını öğrenimlerinin bitiminden 2 yıl sonra taksitli olarak geri ödemeye başlıyor. e-Devlet sitesi üzerinden devam eden KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının saat 23,59 itibariyle sona ereceği biliniyor.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

19 Ekim Perşembe saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs ve kredi başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor. Lisans eğitimlerine başlayan öğrencilerin burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre yapılıyor. Henüz KYK burs-kredi başvurusu yapmayan öğrencilerin aşağıda yer alan e-Devlet linkine tıklayarak işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Öğrencilerin sistemde okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

KYK BURSU NE KADAR 2023

2023 yılında KYK kredi-burs alacak öğrenciler ücreti merak ediyor. e-Devlet üzerinden burs-kredi başvurusu yapan öğrenciler sonuçların açıklanmasıyla takvime göre ödemelerini alacak. 2023 yılı ocak ayında yapılan zam ile birlikte lisans öğrencilerine ödenen KYK burs-kredi ücreti 1250 TL’ye yükseldi. 2024 KYK burs ve kredi ödemelerine Ocak ayında zam geleceği tahminler arasında yer alıyor. Ancak konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

E-DEVLET KYK BURS – KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN