KYK burs kartları ne zaman verilecek? 2023 KYK burs kartı nereye gelir?

KYK burs kartları ne zaman verilecek? 2023 KYK burs kartı nereye gelir?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarının erişime açıldığını duyurdu. Buna göre, burs ya da öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütname onayı yapmaları gerekiyor.

KYK Burs Kartları Ne Zaman Verilecek? 2023 KYK Burs Kartı Nereye Gelir?

KYK kredi/burs hesapları, taahhütname onayından sonra Ziraat Bankası tarafından açılacak. Öğrenciler, Bankkart Genç'inin teslim alınacağı tarihleri ve şube/hizmet noktasını T.C. Kimlik numaraları ile sorgulayarak öğrenebilirler. Kullanılabilir durumda bir Bankkart Genç varsa, KYK hesabı bu karta tanımlanacaktır. Ayrıca, internet şubesi, mobil uygulamalar ve Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla hesapları Bankkart Genç'e bağlanabilir.

Burs-kredi ödemesi kart olmadan banka şubelerinden kimlikleri ile birlikte alınabilir. 2023-2024 yılı ilk KYK burs ve öğrenim kredilerinin ödeme tarihleri henüz açıklanmamıştır. Ancak geçtiğimiz sene üç aylık burs-kredilerinin öğrencilerin hesaplarına 29 Aralık itibarıyla yatırılmaya başlandığını hatırlatalım.

2024 KYK Bursu Ne Kadar?

  • KYK Ön Lisans ve Lisans Kredisi/Bursu: 2.000 TL
  • KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 4.000 TL
  • KYK Doktora Kredisi/Bursu: 6.000 TL

Öğrenciler, KYK burs ve kredi süreci ile ilgili detayları e-Devlet üzerinden ve Ziraat Bankası şubelerinden takip edebilirler.