Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? KYK Kredi Ne Zaman Açıklanır?

1 milyon 600 bin öğrenciyi ilgilendiren son dakika haberi geldi. 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarı açıklandı. Son dakika gelişmesinin ardından gözler bu yılın sonuçlarına çevrildi. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? KYK kredi ne zaman açıklanır? İşte yanıtı..

1 milyon 600 bin

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. Geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen duyuruyu yaptı. 1 milyon 600 bin öğrenciyi ilgilendiren 2024 kredi/burs miktarı belli oldu. Son dakika açıklamasına kulak kabartan öğrenciler KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak 2024, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır, KYK burs sonuçları açıklandı mı, KYK kredi ne zaman açıklanır sorularına yanıt aradı. Beklenen açıklama geldi. Peki, KYK Burs / kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

KYK KREDİ / BURS BAŞVURU SONUÇLARI

Kabine Toplantısı ardından ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren KYK burs-kredi miktarını duyurdu. 2024 yılında öğrencilerin hesaplarına geçecek burs kredi miktarı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığından kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrenci için gelecek yıl ödenecek yeni miktarları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2024 yılı kredi ve burs rakamını lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıyoruz” dedi.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024

2023-2024 eğitim öğretim yılına başlayan öğrenciler bu yılın başvuru işlemlerini tamamladı. e-Devlet sistemi üzerinden yapılan KYK burs-kredi başvuruları sona erdi. 2024 yılında verilecek KYK kredi ve burs miktarı 2000 TL oldu. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru işlemleri kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık’ta açıklanmıştı. 12-19 Ekim tarihleri arasında 2023 başvurularını yapan öğrencilerin KYK kredi burs başvuru sonuçlarının kasım ayının son haftasında açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasıyla kredi alan öğrenciler e-Devlet üzerinden sözleşme imzalayacak.