KYK 3 aylık toplu ödeme yapılacak mı? İlk KYK burs ve öğrenim kredisi ne zaman yatacak? 2023-2024 KYK burs ücretleri

KYK 3 aylık toplu ödeme yapılacak mı? İlk KYK burs ve öğrenim kredisi ne zaman yatacak? 2023-2024 KYK burs ücretleri

Yüz binlerce öğrencinin heyecanla beklediği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs sonuçları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılı kredi ve burs rakamlarında yapılan ücret artışı sonrasında, öğrenciler burs miktarları ve ödeme tarihleri konusunda bilgi arayışına girdi. İşte KYK bursu ile ilgili merak edilen detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Burslara Zam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı kredi ve burs rakamları lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkarıldı. Bu haberle birlikte öğrenciler, ne kadar burs alacaklarına dair bilgi sahibi oldular.

Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

KYK burs başvurusu sonuçları açıklanmasının ardından öğrencilerin bir diğer merak ettiği konu ise burs ödemelerinin ne zaman başlayacağı. İlk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılıyor. Bu ödemeler, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında gerçekleştiriliyor.

Burs Kesilme Durumları Neler?

KYK bursları, bazı durumlarda kesilebilmektedir. Başarısız olma, öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma, vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma gibi durumlarda burslar kesilmektedir. Ayrıca, öğretim kurumunun kapatılması, yurttan süresiz çıkarma cezası alma, kesin hükümle mahkûm olma gibi durumlarda da burslar kesilebilmektedir.