KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? Zamlı KYK ne zaman verilecek? Zamlı burs ve kredi ne kadar oldu?

KYK bursu ne kadar oldu, kaç TL? Zamlı KYK ne zaman verilecek? Zamlı burs ve kredi ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından KYK burs ve kredilere yapılan zam haberleri gündemde büyük ilgi uyandırdı. İşte detaylar:

KYK burs ve kredilere zam geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yeni kredi ve burs miktarlarını duyurdu. Yapılan zamla birlikte lisans öğrencilerinin KYK burs miktarı 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencilerinin burs miktarı 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencilerinin burs miktarı ise 3 bin 750 liradan 6 bin liraya yükseltildi. Bu zamlı miktarlar, 2024 yılından itibaren geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin eğitimlerine destek olmayı sürdürdüklerini ve KYK burs-kredi miktarlarını artırmak suretiyle öğrencilere daha fazla destek sağladıklarını belirtti. Ayrıca, kredi almış öğrencilerin geri ödemelerindeki TEFE-TÜFE oranlı güncellemelerin silindiğini ve bu sayede 3,3 milyon öğrencinin toplam 27 milyar liralık borcunun silindiğini açıkladı.

KYK burs ve kredi miktarlarındaki bu zamların, öğrencilere maddi destek sağlayarak eğitimlerine daha iyi koşullarda devam etmelerine katkı sağlayacağı bekleniyor. Yeni kredi ve burs miktarlarının öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz.