KYK kredi ödemesi ne zaman başlar? KYK kredi ödemesi hakkında bilgiler

KYK kredi ödemesi ne zaman başlar? KYK kredi ödemesi hakkında bilgiler

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Yüksek Öğrenim Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrenciler, en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamak zorundalar. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.

Başvuru Sonuçları Nereden Öğrenilir? Başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenilebilir. Bu süreçte adayların onaylamaları gereken taahhütname süreci, 19 Kasım'a kadar devam edecek.

KYK Kredi Geri Ödemesi Ne Zaman Başlar? Öğrenim kredisi alan öğrencilerin geri ödeme tarihi, aşağıdaki durumlara göre belirlenmiştir:

a) Normal öğrenim süresini tamamlayan veya kredi almaktan vazgeçen öğrenciler, borçlarını normal öğrenim sürelerinin bitim tarihinden iki yıl sonraki aydan başlamak üzere ödemeye başlarlar.

b) Kredisi kesilen veya öğrenim kurumundan atılan, okulu terk eden öğrenciler, borçlarını kredilerinin kesildiği tarihten iki yıl sonraki aydan başlamak üzere, kredi aldıkları sürede aylık taksitler halinde (2006–2007 öğretim yılından önce üçer aylık) her ayın son iş günü mesai saati bitimine kadar ödemekle yükümlüdür.

KYK Öğrenim Kredisi Geri Ödeme Miktarları: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bilgilere göre, 2024 yılında burs ve kredi miktarları lisansta 2 bin, yüksek lisans ve doktorada ise sırasıyla 4 bin ve 6 bin liraya yükseltilmiştir.

Öğrenciler, geri ödemelerini T.C. kimlik numaraları ile "kygm.gsb.gov.tr" internet adresinde yer alan "e-Ödeme Bölümü" ya da "Geri Ödeme Bölümü"nden yapabilirler. Taksitlerini vadesinden önce ödeyebilir ve ödemelerini Ziraat Bankası ATM'lerinden veya internet bankacılığından gerçekleştirebilirler.