KYK taahhütname onayı son tarihi ne zaman? KYK taahhütname onay süresi bitiş tarihi 2023

KYK taahhütname onayı son tarihi ne zaman? KYK taahhütname onay süresi bitiş tarihi 2023

Geçtiğimiz gün açıklanan KYK sonuçları, burs ve kredi kazanan öğrenciler için heyecanı başlattı. Şanslı öğrenciler, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile taahhütname onay sürecini başlatabilecekler. İşte, KYK taahhütname onayı ile ilgili önemli detaylar:

KYK Taahhütname Onayı Son Tarihi Ne Zaman?

KYK burs ve kredi kazanan öğrenciler, taahhütname onay sürecini en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59'a kadar tamamlamak zorundalar. Bu tarih, hem yurt içinde hem de yurt dışında eğitim gören öğrenciler için geçerli olacak.

Taahhütname Onayı Nasıl Yapılır?

Burs ve kredi kazanan öğrenciler, e-Devlet üzerinden taahhütname onayı işlemlerini gerçekleştirebilirler. 15-18 yaş arasındaki öğrenciler, anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle sisteme giriş yaparak veli onayı verebilirler. Daha sonra, kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını tamamlayabilirler. 15 yaşından küçük veya anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileriyle birlikte en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne giderek belgeleri ile taahhütname düzenletebilirler.

KYK taahhütname onayı, öğrencilere burs ve kredi ödemelerine hak kazanma aşamasında önemli bir adımdır. Bu süreci atlamamak ve belirlenen tarihe kadar onaylamak, öğrencilere sağlanan bu maddi destekten en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacaktır.