Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor? KYK yurt sorgulama 2023

Üniversite hayatlarına adım atacak milyonlarca öğrenci gözlerini Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularına çevirdi. Başvurularını tamamlayan öğrenciler KYK yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor merak etti. İşte KYK yurt sorgulama 2023 ekranı..

Bu haberin fotoğrafı yok

KYK yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor? KYK yurt sorgulama 2023

KYK yurt başvuruları için geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü için başvuruları aldı. Lisenin ardından üniversite hayatlarına adım atan gençler için sığınak olan KYK yurtları araştırmaları hızlandı. Üniversite öğrenimleri için çeşitli illere giden öğrenciler kalabilecekleri yurtları araştırmaya koyuldu. Başvuruların ardından KYK yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor sorgulandı. İşte merakla beklenen KYK yurt sorgulama 2023 ekranı..

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Çok sayıda üniversitelinin gündeminde yer alan KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl başvuru süreci 28 Ağustos’ta sona ermiş, sonuçlar ise 7 Eylül’de duyurulmuştu. Bu bilgi göz önüne alındığında 2023 KYK yurt sonuçlarının 12 Eylül 2023 tarihinde açıklanacağı düşünülüyor. Ancak henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. KYK yurt başvuru sonuçlarıiçin https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linki üzerinden sorgulanabilecek.

KYK YURT ÜCRETLERİ

KYK yurt tipleri odalara göre değişiyor. 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak bulunuyor. Bu sınıflandırma odanın büyüklüğü, kişi sayısı, içerisinde tuvalet ve banyo olmasına göre değişiyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olarak biliniyor, en yüksek ise 6. tip oda. Tip 1 aylık 345 TL, Tip 2 405 TL, Tip 3 480, Tip 5 510 ve Tip 6 ücreti aylık 570 TL.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde her
Sıradaki Haber VR teknolojisi ile eğitimde zaman ve mekan sınırlaması kalkıyor