KYK YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK? 2024-2025 GSB KYK Yurtları Açıldı Mı?

KYK yurtları ne zaman açılacak merak eden öğrenciler için son dakika açıklaması geldi. 2024-2025 eğitim öğretim yılında barınma ihtiyacını karşılayacak olan öğrenciler yurtların açılış tarihine odaklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt açıklaması geldi. Peki, KYK yurtları ne zaman açılacak? İşte yanıtı..

KYK YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK? 2024-2025 GSB KYK Yurtları Açıldı Mı?

Üniversite eğitimlerine adım atacak olan milyonlarca öğrenci barınma ihtiyacını karşılama için KYK yurtlarına başvuru yaptı. Kayıt sürecine girişle birlikte öğrenciler KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak sorgusuna başladı. Farklı bir şehirde ön lisans ve lisans eğitimi alacak öğrenciler gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) KYK yurt açıklamasına çevirdi. Peki, KYK yurtları açıldı mı? KYK yurtları ne zaman açılacak? İşte yanıtı..

KYK YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklamasına göre KYK yurtları 16 Eylül Pazartesi günü tüm öğrencilere kapılarını açmış olacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gençler yurtlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Tüm hazırlıkları tamamlayan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yeni döneme start verdi. 16 Eylül’den itibaren yurtlarda kalmaya başlayabilecek olan üniversitelilerin akademik takvime göre yurtta kalışları 13 Eylül’den itibaren de yapılabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ