KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı”

KYÖD, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ev sahipliği yaptığı muhteşem bir Cumhuriyet Balosu ile Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı. Etkinliğin onur konuğu Kocaeli eski Valisi Kemal Nehrozoğlu 100’üncü yıl çoşkusunun sahaya yansımadığını ifade etti.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı”

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD), Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği Cumhuriyet Balosuyla muhteşem bir geceye imza attı. KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen balo Başkan Uğur Saral ve yönetiminin ev sahipliğinde yapıldı. Gelenlerin hem eğlenme hem de hoş sohbet etme fırsatı bulduğu gecede sanatçı Trio Grubu'nun seslendirdiği şarkılar geceye renk kattı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlikte davetliler doyasıya eğlendi. Cumhuriyet Balosu’nun onur konuğu ise 1992-1996 yılları arasında kentimizde valilik yapan Cumhurbaşkanlığı eski Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ve Eşi Müşerref Nehrozoğlu oldu.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı” - Resim : 1

ORDAYDILAR

19 yeni üyeye rozet takdim edilen geceye İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca, Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, KOTO Başkan Vekili Volkan Yılmaz, Genç Kocaelilier Derneği Başkanı Sinem Uçan, eski KYÖD Başkanları ve KYÖD üyeleri katıldı.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı” - Resim : 2

“GELECEK NESİLLER İÇİN ÇABALIYORUZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını KYÖD Başkanı Uğur Sara gerçekleştirdi. Saral konuşmasında, “İlk defa herhalde Cumhuriyet Bayramını kendi sosyal tesisimizin dışında yapıyoruz. Çalışmalarımız hızlı sürüyor. En kısa sürede tamamlanacak” dedi. Yönetim kurulu üyelerini sahneye davet eden Saral, “Bizler iki zaman dilimini temsil ediyoruz. Bİrisi geçmiş zaman, ikincisi ise gelecek. KYÖD aydınlık Cumhuriyetin gelecek nesilleri için çabalamaktır. Bu yolculuk sözde değil özdedir. Onlarca üniversite öğrencisi için burslar vermektir bu çaba. Bu kent için bu ülke için ses çıkarmadık. kısaca Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve yoldaşı olmaktır. Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bir asrı geride bıraktı. Cumhuriyet bize kimsesizlerin kimsesi oldu.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı” - Resim : 3

“CUMHURİYETİ YAŞATMAYI GÖREV BİLİYORUZ”

Bu Cumhuriyet devrimler yaptı. Kadın ve erkeği eşitledi. Bir tarafta tarikat ve cemaatlar bir tarafta bölücü ayrıştırıcı yapılar. Onlarca kötülüğe rağmen Cumhuriyet ayakta kaldı. Sıra bize gelmesi gerekiyor. Kimiz bizler Atatürkçüler ve Cumhuriyetçiler. birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimize daha çok yakınlaşmalıyız. Cumhuriyeti yaşatmayı bir görev olarak kabul etmekteyiz. Cumhuriyetimiz 100 yaşında. KYÖD’e, Cumhuriyete layık olmak için çabalıyoruz. En büyük onur bizim için bu. Atam Kurduğun Cumhuriyet 100 yaşında. Bizim de fikirlerine olan ihtiyacımız 100 sene önce neyse bugün de o” ifadelerini kullandı.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı” - Resim : 4

“BEKLEDİĞİMİZ COŞKU SAHAYA YANSIMADI”

Daha sonra kürsüye Cumhurbaşkanlığı eski Sekreteri Kemal Nehrozoğlu çıktı. Nehrozoğlu konuşmasında, “Geçen 28 Ekim’de yine sizlerle beraberdik. Bugün yine sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu ziyaretin 100’üncü yıla rastlamasının, 100’üncü yıla erişmenin bizim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl 99’uncu yılı coşku ile kutladık. Bugün 100’üncü yıl. Sanki ümit ettiğimiz ve beklediğimiz coşkuyu yurt sathına yayamadı. Belediyelerimizin etkinlikleri var. Bazı sivil toplum örgütlerinin etkinlikleri var. Özel sektör firmalarının etkinlikleri, basının medyanın kendi çapında çabaları var. Ama yurt genelinde heyecanı yaratacak atmosferi sağlamadı. Nedeni merkezi hükümetin bu işi koordine edememesi olarak düşünüyorum. 50’inci yılı hatırlıyorum. 75’i yıl hatırlanır. Yıl boyu etkinlikler yapılırdı. Bu yıl bu etkinlikler, münferit düzeyde kaldı. Yine de KYÖD ve benzer kuruluşların kutlamalarının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı” - Resim : 5

YENİ ÜYELER

KYÖD’e katılan 19 yeni üye: Mehmet Ali Elma, Derya Özkum, Ünal Özmural, Zeynep Seval Ural, Burçin Gülener, Melis Erol, Pelin Bilir Bağdiken, Alihan Bağdiken, Korkut Öz, Yeliz Kaya, Aydın Merih Kuruçelik, Özden Kuruçelik, Mehmet Bostancı, Fuat Korçak, Cüneyt Özer, Ayşe Engin Arısoy, Ece Erinalçık Şemen, Zekeriya Yıldız, Dilek Yalçın.

KYÖD’den 100’üncü yıl balosu! "100’üncü yıl coşkusu sahaya yansımadı” - Resim : 6