Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş, Goodyear’ın zam teklifini kabul etmedi!

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear işyerinde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinde bugün yedinci oturum gerçekleştirildi

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu

Lastik İş Sendikası; Pirelli, Brisa, Prometeon ile dün yapılan toplantının ardından bugün de yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren Goodyear temsilcileri ile yedinci kez masaya oturdu. Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear işyerinde çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinim yedinci oturumu Başiskele’de Tryp By Wyndham otelinde gerçekleştirildi. Toplantıya Sendika adına Genel Başkanı Aladdin Sarı, Sendika Yöneticileri katılırken Kiplas Yetkilisi Ulaş Yıldız, Goodyear yöneticileri Ceren Özel, Serkan ışık, Aslı Beyler katıldı.

YÜZDE 70 ZAM..

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan sendika başkanı Alaaddin Sarı “Goodyear işletmesi ile yapmış olduğumuz müzakere neticesinde haftaya pazartesi burada buluşmak üzere anlaşarak toplantımızı bitirdik. Bugün üretim işçisinden 12 tane maddeyi geçtik. Destek işçisinden de 13 tane maddeyi geçtik. Üretim işçisinde şu ana kadar toplada geçtiğimiz 47 tane madde oldu. Destek işçisinde de toplamda 42 maddeyi geçmiş olduk. Her 2 sözleşmede anlaşma sağlanan maddeler bayram, yakacak, aile, evlenme yardım gibi sosyal haklarla alakalı üretimde yüzde 120 ile yüzde 300 arasında bir zam artırarak sosyal haklarda anlaşma sağladık. Destek işçisinde de yüzde 125 ile yüzde 300 arasında artış yapmak üzere anlaşma sağladık. Burada özellikle üretim işçisi için revize etmek suretiyle birinci 6 ay yüzde 70 oranında zam teklif ettiler. Destek işçisi için de yüzde 70 zam teklif etmiş oldular. Biz bu teklifleri kabul etmediğimiz gibi Pazartesi günü toplantı yapmak üzere ayrıldık. Önemli olan sosyal paket dediğimiz maddelerde anlaşma sağlamamız oldu.

SONA YAKLAŞILDI

Artık çember daralıyor. Daralan çemberde de ücretlerin birinci ikinci üçüncü dördüncü 6 ayları dediğimiz zamlar değerlendirilecek. Genel itibariyle 59 maddemiz var toplu sözleşmede görüştüğümüz. Üretimde 47 tane maddeyi geçmişiz. Destekte de 42 maddeyi geçmiş olduk. Toplu sözleşmede artık sona yaklaşıldı. Müzakere ortamının daha çetin geçeceği bir toplu sözleşme ortamının önümüzdeki Ramazan ayı içerisinde geçeceğiz diye düşünüyorum. ” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…