Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-iş örgütlenmek için çalışıyordu: Çoğunluk sağlandı

Lastik-iş’in örgütlenmek için çalışma yürüttüğü Arslanbey OSB’de bulunan Hwaseung fabrikasında yeterli çoğunluk sağlandı. 150 işçiyi ilgilendiren konu hakkında görüşmeler ilerleyen günlerde başlayacak.

Lastik-iş'in örgütlenmek için çalışma

Lastik-iş sendikasının örgütlenmek için çalışmalar yürüttüğü Arslanbey OSB’de bulunan Hwaseung fabrikasında yeterli çoğunluk sağlandı. İşverenin örgütlenmeye itiraz etmediği fabrikada 30 Ağustos’tan sonra toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlayacak. 150 işçiyi ilgilendirecek görüşmelerde işçilerin toplu iş sözleşmesi ile daha iyi şartlar ve imkanlara kavuşması bekleniyor.

TASLAK HAZIRLANDI

Özgür Kocaeli’den Süriye Çatak Tek’in haberine göre; 150 işçiyi bünyesine katan sendika, işverenin itiraz etmemesi üzerine toplu iş sözleşmesi taslağını hazırladı ve işverene teslim etti. Detaylarının önümüzdeki günlerde belli olacağı taslağın maaş ve sosyal hakların düzenlenmesi konusunda işçi lehine olacağı bekleniyor. İşveren ve sendikanın masada yapacağı pazarlıklar sonucunda işçiler ilk kez toplu sözleşmeden doğan haklara kavuşacak.