Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı: Adamcı sendika değilim ekipçi sendikacıyım

Kurban Bayramı’nın 2. gününde, saat 12:00’de Lastik-İş Sendikası Kocaeli şube binasında bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı’nın yanı sıra sendika üyeleri ve temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

Kurban Bayramı'nın 2. gününde,

Kurban Bayramı’nın 2. gününde saat 12:00’de Lastik-İş Sendikası Kocaeli şube binasında bayramlaşma töreni düzenlendi. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı’nın katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma programına sendikalar tarafından yoğun katılım oldu. Sendika üyeleri ve diğer davetlilerin bir araya geldiği tören, bayram coşkusunu ve dayanışma ruhunu yansıttı. Genel Başkan Alaaddin Sarı, törende yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, sendika üyelerinin bayramını kutladı.

“İNANMAYANLAR OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Lastik- İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, yaptığı konuşmada, ” Fabrikalarımızın ve yönetici arkadaşları, değerli iş arkadaşlarımız öncelikle sendikam adına her birinizin bayramınızı kutluyorum, hoş geldiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bayramlar İslam ülkelerinin dışında çok fazla yoktur. Genel başkanımızın aramızdan ayrılışından sonraki süreç yaşadığımız sıkıntıdan o yetmezmiş gibi pandemi süreci, pandemi süreci yetmezmiş gibi son dönemlerde de ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldık. Aldığımız bu ekonomik terör ve sıkıntılarla en son yapmış sosyal medyada okuduğum kadarıyla yapılan toplu sözleşmeyi daha hala inanmayan anlayış ve yaklaşımlar olduğunu biliyoruz.

“VERGİ VERMEK ZORUNDAYIZ”

Değerli arkadaşlar vergi tabii ki bu devletin ayakta kalmasıyla alakalı vergi vermek zorundayız. Eğer yollarımız olsun, köprülerimiz olsun, işte sosyal devlet kavramı çerçevesinde değerlendirdiğimizde olsa olsun da olanlardan çok olması. Bütün sıkıntımız bu. Motorlu olanlardan bir şekilde vergi birimine girdiği zaman kesiyor on beş, yüzde yirmi, yüzde yirmi, bir yirmi yedi, yüzde otuza kadar çıkıyorsun. O yetmezmiş gibi bize dolaylı dediğimiz tüketim vergisi dediğimiz vergiyle de karşı karşıya kalmaktır. Çok az kazandım. Az vergi alınması suretiyle yeni bir vergi sistemi olmak zorundadır. Bununla alakalı biz ne yapıyoruz? Hem Lastik İş sendikasının genel başkanı olmak sıfatıyla hem eski genel başkan yardımcısı olması sıfatıyla biliyorsunuz ki vergi gelirli vergide adaletle alaka bir yürüyüş düzenledik.

“BU MESELE BİZİM MESELEMİZDİR”

Bundan sonraki süreçlerde de aynı şekilde bu haksız olarak kesilen vergilerle bağlantılı sesimizi yükseltmek ve bununla bağlantılı mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Dolayısıyla bu mesele bizim meselemizdir. Bu meseleyi hep beraber çözmek zorundayız. Çözmek için o iradeyi göstermek zorundayız.

“GELECEĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZA AİTTİR”

Bir satın alma gücümüzü ne kadar lükse taşırsak ne kadar iyi olursa yarınlarımız çoluk çocuğumuzla alakalı emin bir noktada görüyoruz. Neden? Mücadelemiz, geleceğimizle alakalı, çocuklarımızla alakalı, çocuklarımızı iyi bir iyi bir işte ülkede yetiştirmeyle alakalı mücadele ediyoruz. O mücadele ederken de zaman zaman sessiz kalıyoruz bize yapılan mobinglerde zaman zaman trafikte karşılaştığımız bir sürü sorun ve problemlerle karşılaştığımızda içine gidip benim çoluk çocuğum var ve çoluk çocuğumuzun ve sorumluluk bilinciyle hareket tarzımızla bir duruş sergiliyoruz diye geleceğimiz ve çocuklarımıza aittir.

“ADAMCI SENDİKA DEĞİLİM EKİPÇİ SENDİKACIYIM”

Spor okulu kurmak istiyoruz. Tüm branşlar olmasını istiyoruz. Bizim asli görevimiz sendikacılık olmalıdır. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçlerde Lastik- İş spor kulübü olmasını istiyorum. Geldiğimden beri fabrikalarda söylüyorum. Fabrikalarda isterse beni sevmesin bir arkadaşımızın fiziki problemde sıkıntısı var ise yeni arkadaşlarımızla yer değiştirmek zorundadır. Yani bu vicdani sorumluluktur. Geldiğimden beri tekrar tekrar ifade ediyorum. Adamcı sendikacı değilim ben ekipci sendikacıyım. Birilerini kayırmak suretiyle sendikacılık yapmıyorum hak mücadelesi veriyorum. Biz bir aileden sorumlu değiliz, binlerce kişinin ailesinden sorumluyuz. ” İfadelerini kullandı.