Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik İş’te ‘kıran kırana’ sözleşme! Goodyear teklifini verdi

Lastik İş Sendikası ile Goodyear arasında devam eden TİS görüşmelerinde ücret maddeleri görüşülmeye başlandı. İşveren temsilcisi üretimde yüzde 65 destekte ise yüzde 85 oranında zam teklif etti

Lastik İş Sendikası ile

Lastik İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda çalışan işçiler için başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Pirelli, Prometeon ve Brisa’dan ayrı olarak masaya oturan Goodyear firmasının beşinci görüşmesi bugün sendikanın Kocaeli Başiskele ilçesinde bulunan otelinde yapıldı. Bin 500 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinin 6’ıncı toplantısında toplam 35 gündem maddesinde anlaşmaya varılmış oldu.

“KIRAN KIRANA SÖZLEŞME SÜRECİ”

Toplantı sonrası Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Aladdin Sarı, basın mensuplarına toplantı ile ilgili bilgi verdi. Zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Bu zor süreçte kıran kırana bir sözleşme süreci oluyor. Biraz daha sıcak sahalar dediğimiz aralasal konulara girdik. Ücretler konusunda karşı sektör ve endüstrinin adımları dar. BİZ de bu dar adımları kabul etmiyoruz. Bu sözleşmenin beklentilerimizin, çalışan arkadaşlarımızın beklentileri şeklinde olması gerektiğini ifade ediyoruz. Uzatmaya gerek yok. Sözleşmeyi bitirelim diyoruz. Sürec çalışan arkadaşlarımızın kabul edeceği şekilde olsun” dedi.

YÜZDE 65 TEKLİF

Üretim işçisinde 2 destek işçisinde 1 maddenin geçtiğini ifade eden Sarı, “Toplamda üretimde 35 madde destekte ise 29 madde geçmiş oldu. Birinci 6 ay ücret konusunda üretimde verilen yüzde 65 oranında zam teklifinde bulundular. Sosyal yardımlarda yüzde 100 oranında zam teklifinde bulundular. Destek işçisinde ise bugün verdikleri 65 oranında verdiler. Totalde ücret konusunda yüzde 85 oranında zam teklifinde bulundular. Sosyal yardımlarda ise yüzde 100 ile yüzde 125 oranında zam teklifinde bulundular.

“ÇALIŞANIN CEBİNDA PARA KALMADI”

Bu tekliflerin memnun edecek oranda olmadığını ifade ettik. Ciddi bir şekilde gelin diye söyledik. Bizim yüzde 100 oranında üretim işçisine destek işçisine ise daha fazla zam talebimiz vardı. Bu süreç içerisinde nasıl gelirler bilemiyorum ama bugün sözleşmeyi bitirme iradesi ile gelmelerini ifade ettik. 8 Mart günü toplanmak üzere ayrıldık. Çalışan arkadaşlarımız cebinde para kalmadı. Kredi kartlarına yüklendiğine yönelik bilgiler geliyor. Çok da uzatmaya gerek yok” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…