Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LGS BİRİNCİSİ Ahmet Âkif Kaya’nın annesi Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya kimdir, nereli? Fatma Betül Sayan Kaya’nın asıl mesleği ne, eşi kim? Fatma Betül Sayan Kaya ne paylaşımı yaptı? İşte tüm detaylar…Fatma Betül Sayan Kaya kimdir, nereli? Fatma Betül Sayan Kaya’nın asıl mesleği ne, eşi kim? Fatma Betül Sayan Kaya ne paylaşımı yaptı? İşte tüm detaylar…

Fatma Betül Sayan Kaya

Fatma Betül Sayan Kaya, 1981 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğmuş, hukukçu bir ailenin üçüncü çocuğudur. İlköğretim eğitimini Fatih İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, başarılı bir öğrenci olarak Beyoğlu Anadolu Lisesi’nden birincilikle mezun olmuş ve ardından Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden şeref derecesiyle mezun olmuştur. Mühendislik kariyerine İstanbul’da kısa bir süre devam ettikten sonra, New York Üniversitesi’nden kazandığı doktora bursuyla Amerika’ya giderek meme kanseri üzerine lisansüstü çalışmalar yapmıştır.

Siyasi kariyerine 2009 yılında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak adım atan Kaya, 2012 yılına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yapmıştır. Daha sonra AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Başkan Yardımcısı olarak görev almış, İstanbul’da sosyal medya yapılanmasını kurarak birçok ilçede ekipler oluşturmuş ve sosyal medya eğitimleri vermiştir. Ayrıca İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2014 yerel seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli medya ve tanıtım sorumluluklarını üstlenmiş, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği yapmış ve AK Parti AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2015 yılında AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmış ve 2016 yılında bu görevden ayrılmıştır. Son olarak, 65. Hükümet döneminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapmış ve 10 Temmuz 2018 tarihinde görevinden ayrılmıştır.

Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk psikiyatrisi uzmanı Dr. İlyas Kaya ile evlidir ve birlikte iki çocukları vardır. İngilizce ve Almanca dillerini iyi düzeyde bilen Kaya, akademik ve siyasi kariyerindeki başarılarıyla tanınmaktadır.