LGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR? 2024 LGS Sözel, Sayısal Kaç Dakika? LGS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Lise eğitimlerine başlayacak olan öğrencilerin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) geri sayım başladı. LGS sınav giriş belgesi çıkaran öğrenciler kalem, silgi ve kalemtıraşını kendisi götürecek. LGS sınavında çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Peki, LGS'ye ne kadar kaldı? LGS saat kaçta başlıyor saat kaçta bitiyor? İşte yanıtı..

LGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR? 2024 LGS Sözel, Sayısal Kaç Dakika? LGS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

LGS'ye ne kadar kaldı sorgusu yapan öğrenciler geri sayıma geçti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için hazırlıklar tamamlandı. Yurt içi ve yurt dışında sınava girecek olan öğrenciler çoktan seçmeli 90 soruya yanıt verecek. LGS sınav belgelerini alan öğrenciler salonlara gidecek. Peki, LGS sözel kaç dakika? LGS giriş belgesi nasıl alınır? LGS saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor? İşte merak edilenler..

LGS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR KAÇTA BİTİYOR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 2 Haziran Pazar günü saat 09.30'da başlayacak. LGS sınav giriş belgelerini T.C kimlik numaraları ile alan öğrenciler sınav merkezlerinde ter dökecek. LGS sınavı birinci oturumu saat 09.30 itibariyle başlayacak. LGS ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. İki oturum halinde tamamlanacak olan LGS'de öğrenciler çoktan seçmeli 90 soruya yanıt verecek. LGS birinci oturumda 50 soruluk sözel alan soruları 75 dakika sürede çözülecek. 40 soruluk sayısal alan soruları için 80 dakika verilecek. LGS 1. oturumda 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri yer alacak. 2. oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden soru sorulacak.

LGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS sınava dair tüm bilgiler e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde yer alıyor. Öğrenciler salonlara Fotoğrafı Sınav Giriş Belgeleri olmadan alınmayacak. LGS sınav giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından onaylanarak öğrencilere verilecek.

LGS SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur