LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER DİKKAT: LGS'DE Kalem, Silgi, Kalemtraş Verilecek Mi? LGS'de Uçlu Kalem Yasak Mı? MEB 2024 LGS Yasak Olan Eşyalar

2 Haziran Pazar gününü iple çeken öğrenciler LGS'de kalem silgi kalemtraş verilecek mi sorusuna yanıt aramaya başladı. MEB Liselere Geçiş Sistemi (LGS) geri sayım sürerken öğrencilerin gündemi sınav salonuna hangi eşyaların getirilip getirilemeyeceği oldu. Peki, LGS sınavında kalem veriliyor mu? İşte yanıtı..

LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLER DİKKAT: LGS'DE Kalem, Silgi, Kalemtraş Verilecek Mi? LGS'de Uçlu Kalem Yasak Mı? MEB 2024 LGS Yasak Olan Eşyalar

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için nefesler tutuldu. 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS öncesi salona getirilmesi yasak olan eşyaların listesi duyuruldu. Lise sınavına girecek olan öğrencilerin sınav binasına getirebileceği araç ve gereçler belli oldu. Çok sayıda öğrenci arama motorlarında LGS'de kalem silgi kalemtraş verilecek mi sorularına yanıt aradı. Peki, LGS sınavında kalem veriliyor mu? LGS'de uçlu kalem yasak mı? İşte yanıtı..

LGS'DE KALEM, SİLGİ, KALEMTRAŞ VERİLECEK Mİ?

2 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi sınavında MEB tarafından öğrencilere kalem verilmeyecek. Öğrenciler kendileri en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi getirecek. Öğrencilerin kimlikleri ile sınav giriş belgelerinin yanında olması gerekiyor. Geçerli kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Kalem, silgi ve kalemtıraşlarını kendileri getirecek olan öğrenciler etiketi çıkarılmış olmak şartıyla pet şişede su getirebilir. LGS'de uçlu kalem yasak.

LGS YASAK OLAN EŞYALAR

LGS sınavında öğrenciler sınav salonlarına üzerleri aranarak alınacak. Doktor raporu ile belirlenmiş hasta veya engellilere ait işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı salona alınacak. Öğrenciler yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim aracı getiremeyecek. Öğrencilerin kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük takması yasak. Sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, pergel gibi eşyalar LGS sınavında yasak.

Kaynak: Şermin Temur