Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Liderlerin yemek zevkleri ifşa oldu: Hangi lider kuruyemiş düşkünü, hangisi Karadeniz mutfağına hayran?

Liderlerin damak zevkleri, bir kitap sayesinde ortaya çıktı. Siyasetin Sofrası adlı kitapta eski ve yeni siyasetçilerin yemek zevklerinden bahsediliyor. İşte detaylar…

Liderlerin damak zevkleri, bir

Damak tadı, kişiden kişiye belirgin şekilde değişir. Bazı kişiler pek fazla yemek ayırt etmezken bazıları daha seçici davranabilir. Bu durum siyasetçiler için de söz konusudur. Siyasetçilerin damak zevkleri halk arasında da merak edilir. Vatandaşlar, kendilerine rol model aldıkları siyasetçilerin neler yediğini merak eder.

Liderlerin çok merak edilen yemek zevkleri, bir kitap sayesinde ortaya çıktı. Gazeteci Özcan Yıldırım, liderlerin şefi olarak tanınan Şef Zeki Açıköz ile röportajında yer alan bilgileri bir kitaba taşıdı. Kitabın adı “Siyasetin Sofrası” şeklindedir. Kitapta, şu anda hayatta olmayan ve aktif olarak siyasi hayatına devam eden liderlerin damak zevklerine ilişkin bilgiler yer alıyor.

TÜM LİDERLERİN DAMAK ZEVKİNİ BİLİYOR

Zeki Açıkgöz, yıllar boyunca Çankaya’da bulunan bir otelde aşçıbaşı olarak çalıştı. 44 yıldır aşçı olarak çalışan Açıkgöz’ün yemeklerini bugüne kadar pek çok siyasetçi yedi. Bu siyasetçiler arasında yabancı liderler de var.

Açıkgöz, gazeteci Özcan Yıldırım ile beraber kaleme aldıkları kitapta liderlerin yemek sırlarını paylaştı. Kitapta; Recep Tayyip Erdoğan, Turgut Özal, Süleyman Demirel gibi pek çok liderin bahsi geçiyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN, KARADENİZ MUTFAĞINI SEVİYOR

Kitapta en fazla dikkat çeken detaylardan biri Recep Tayyip Erdoğan’ın damak zevkidir. Açıkgöz, Erdoğan’ın Karadeniz mutfağına düşkün olduğunu belirtti. Çorba seçimini yayla olarak açıkladı. Aynı zamanda sebze yemeklerini daha çok tercih ettiğini açıkladı.

RAHMETLİ BÜLENT ECEVİT PEK YEMEK YEMEZMİŞ

2006 yılında hayatını kaybeden Bülent Ecevit, çok fazla yemek yemiyormuş. Açıkgöz, Ecevit’in kuruyemişi çok sevdiğini dile getirdi. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın favori yemeğinin lagos buğulama olduğundan da kitapta bahsedildi.

YÖRESEL LEZZETLER DEMİREL VE ÖZEL’IN FAVORİSİYDİ

Açıkgöz, yemek yemeyi seven liderlerin başında Turgut Özal’ın geldiğini söyledi. Demirel’in de aynı şekilde iştahlı olduğundan bahsetti. Özal, tüm yöresel lezzetleri severek tüketirken Demirel daha çok Isparta mutfağı ile ilgiliymiş.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli İcra Dairesi icradan Opel
Sıradaki Haber İcradan 2017 model Opel! Fiyat belli oldu