Litrelerce içkiye el kondu: Yurt genelinde 'Çengel-4' operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesine yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen "Çengel-4" operasyonlarında 189 şahsa adli işlem yapıldığını açıkladı.

Litrelerce içkiye el kondu: Yurt genelinde 'Çengel-4' operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Türkiye genelinde sahte içki operasyonu yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda, 81ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen Çengel-4 operasyonunda 189 kişiye adli işlem yapıldığını aktardı. Bakan Yerlikaya, "25 bin 603 litre (Yaklaşık 23 ton) kaçak/sahte alkol ile etil alkole el kondu. 25 milyon TL’lik vergi kaybı engellendi. Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için ülkemizin dört bir yanındaki alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın devamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katıldığı bilgisini verirken, operasyonlarda; 14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesinin deşifre edildiğini açıkladı.

8 BİN 310 ŞİŞE SAHTE ALKOL YAKALANDI

Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonda 8 bin 310 şişe sahte alkollü içkiye, 13 bin 472 litre sahte alkollü içkiye, 12 bin 131 litre etil alkole, bin 704 adet boş şişe ve bin 600 adet bandrole, bin 680 adet alkol aroması ve 68 bin 121 adet etikete el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonlara Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimlerinin de katıldığı bilgisine yer verirken, 25 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildiğini aktardı.

Kaynak: İHA