Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LPG ve motorinin ardından benzin için zam alarmı! Resmen açıklandı… O tarihte 1 TL’nin üzerinde artış yaşanacak!

Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan LPG zammının ardından motorin için de bir fiyat artışı kayda geçmişti. Rekor seviyelere ulaşan motorin ve LPG fiyatları araç sahiplerinin tepkilerine sebep olurken son olarak benzin için de kara haber verildi. Edinilen bilgilere göre yetkililer benzinin litre fiyatına zam yapmak için harekete geçti. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan

Başta maaşları olmak üzere birçok ödeme kalemini doğrudan etkileyen Temmuz- Aralık 2023 enflasyonu, 3 Ocak 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmıştı. Açıklanan verinin ardından maaş zamlarına yönelik hesaplar ortaya konulurken ÖTV zammı da netlik kazanmış oldu.

ÖTV zammının doğrudan yansıdığı sektörlerden olan akaryakıt sektörü, araç sahiplerinin yeni yıla 2 TL’lik bir zam ile başlamalarına yol açtı. Pompaya yansıyan ÖTV zammının ardından geçtiğimiz günlerde yeni zam haberleri de duyuruldu.

İlk olarak LPG için yapılan fiyat artışı açıklaması neticesinde pompaya 44 kuruşluk bir zam yansıdı. Bu zam sonrasında LPG fiyatları 20 TL’ye dayanırken hemen ardından da motorin için bir açıklama geldi. 20 Ocak tarihinde yetkililer tarafından yapılan açıklama ile birlikte motorinin litre fiyatında 1 TL 16 kuruşluk bir artış gözlendi. Böylelikle motorinin litre fiyatı İzmir’de 41 TL’yi, diğer illerde ise 40 TL’yi aşmış oldu.

Akaryakıt ve LPG’de yaşanan fiyat artışlarının ardından bugün gündeme bir haber daha düştü. Söz konusu habere göre yetkililer bu kez de benzin zammı için harekete geçti.

BENZİN ZAMMI HESAPLANDI

LPG ve motorin zammının ardından benzinli araç sahiplerini kahredecek bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre yetkililer ilerleyen günlerde benzin zammını resmen duyuracak ve söz konusu zam pompaya da yansıyacak. Şu an için gelen haberlere göre benzinde fiyat artışı 1 TL 3 kuruş tutarında olacak.

BENZİN ZAMMI NE ZAMAN POMPAYA YANSIYACAK?

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre benzin için beklenen 1 TL 3 kuruşluk zam, 24 Ocak 2024 Çarşamba ( yarın) itibari ile geçerli olacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaelililer önümüzdeki beş günde beş
Sıradaki Haber Kocaelililer önümüzdeki beş gün bambaşka şeylerle karşılaşacak! Hazırlık şart