Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LPG’ye zam mı geldi? 18 Ocak 2024 güncel benzin motorin ve LPG fiyatları

Döviz kuru ve petrol

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaların yanı sıra vergilere yapılan artışlar, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıyor. Bugünden itibaren otogaz (LPG) fiyatlarına yapılan zam, İstanbul, Ankara ve İzmir’de pompa fiyatlarını etkileyecek.

3 Ocak’ta otogaz grubuna yapılan 1,00 TL Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışının ardından, yeni bir zammın daha gerçekleştiği duyuruldu. Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu zamla birlikte, LPG’nin litresine ortalama 40 kuruş zam yapıldı.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da geçerli olacak zamla birlikte, otogazın litre fiyatı 20 lirayı aşacak. Yeni zamlarla birlikte LPG’nin litresi İstanbul Avrupa yakasında 20.28 lira, Ankara’da 20.15 lira, İzmir’de 20 lira olarak belirlendi.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre:

İstanbul:

  • Benzin: 36,91 TL
  • Motorin: 39,10 TL

Ankara:

  • Benzin: 37,54 TL
  • Motorin: 39,79 TL

İzmir:

  • Benzin: 37,77 TL
  • Motorin: 40,00 TL

Döviz kuru, petrol fiyatları ve vergi düzenlemelerindeki değişikliklerin akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam etmesi, sürücülerin yakıt masrafları konusundaki endişelerini artırıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki bu son zamların sürücülerin günlük yaşantısına etkisi merakla bekleniyor.