Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ludogorets nerenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Ludogorets hangi ülkenin takımı? Ludogorets kadrosu

Bulgar futbolunun önde gelen takımlarından Ludogorets, UEFA Konferans Ligi’nde Fenerbahçe ile aynı grupta yer alıyor. Peki, Ludogorets hakkında bilinmesi gerekenler neler?

Bulgar futbolunun önde gelen

Ludogorets, 1945 yılında Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde kurulmuştur. Kulüp, Bulgaristan’ın en prestijli futbol ligi olan Prva profesionalna futbolna liga’da mücadele ediyor. Ev sahibi olduğu maçlarda, 12,500 kişi kapasiteli Huvepharma Arena Stadı’nı dolduruyor. Klübün simgesi, Fortuna adında bir dişi kartal. Özellikle ev sahibi olduğu maçlar öncesinde Lazio ve Benfica gibi takımların yaptığı geleneksel uçuşlarla taraftarlarını coşturuyor.

TERFİ ETTİ

2009-10 sezonuna kadar daha alt liglerde yer alan Ludogorets, 2010-11 sezonunda Bulgaristan’ın en üst ligine terfi etti. Ardından, on sezon boyunca üst üste şampiyonluklarla adından söz ettirdi. Kulüp, Kupa na Balgariya’yı 2011-12 ve 2013-14 sezonlarında, Bulgaristan Süper Kupası’nı ise 2011-12, 2013-14, 2017-18 ve 2018-19 yıllarında kazanarak tarihine altın harflerle yazıldı. Avrupa arenasında da ses getiren Ludogorets, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı sonuçlar alarak grup aşamalarına katıldı. Bunun yanında, kıtanın birçok büyük takımına karşı etkileyici performanslar sergiledi. Ludogorets, yeşil-beyaz renkleriyle Razgrad şehrini temsil ediyor ve Bulgar futbolunun en prestijli takımlarından biri olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’den genç yıldızlar kaymaya devam
Sıradaki Haber Bu şehirdeki genç yetenek potansiyeli kimde var?