Lütfü Savaş yeniden aday olacak mı? Lütfü Savaş hangi partiden aday olacak? Lütfü Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Lütfü Savaş yeniden aday olacak mı? Lütfü Savaş hangi partiden aday olacak? Lütfü Savaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere odaklanırken siyasi partilerin belediye başkan adayları netleşiyor. Bu süreçte, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın gelecek seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

Lütfü Savaş, 6 Şubat'taki Hatay'daki anma töreninde istifa çağrılarının hedefi oldu. Ancak Savaş, adaylıktan çekilmeyeceğini belirterek, "Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Bana karşı kumpas yapıldı. Korkmayacağım, sinmeyeceğim, yılmayacağım" dedi. Ayrıca Savaş, "Adaylığım devam ediyor ve biz kesin olarak kazanacağız. Genel başkanımla konuştum, 'Adayımız Lütfü Savaş' dedi" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş, yeniden aday gösterilmesiyle büyük tepki toplamıştı. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde gerçekleşen törenlerde de Savaş'a yönelik vatandaşlardan tepki gelmişti. Ancak CHP'nin, Savaş'ın adaylığını yeniden gündeme alacağı ifade edilmişti.

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

Lütfü Savaş, 1965 yılında Hatay’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamlamıştır. Tıp eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde almıştır. Meslek hayatına pratisyen hekim olarak başlamış ve çeşitli illerde görev yapmıştır. 2000 yılında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Siyasi kariyerine 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin daveti üzerine Antakya (Hatay Merkez) İl Belediye Başkanlığı adayı olarak başlamıştır. İlk seçimini %50,9 oy alarak kazanmıştır. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Hatay’ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 2019 yerel seçimlerinde tekrar CHP’den aday gösterilmiş ve %55,16 oy alarak yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Lütfü Savaş evli ve iki çocuk babasıdır.

Hatay Belediyesi’nin siyasi kimliği ve Lütfü Savaş’ın kişisel yaşamı hakkındaki bu detaylar, merak edilen soruların cevaplarını sunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ