Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Madalya Canavarı Eray Şamdan kimdir?

Kocaeli’de doğup büyüyen, Türk karate tarihinin altın çocuğu Eray Şamdan’ı yakından tanıyalım. Henüz 5 yaşındayken karateyle tanışan rekortmen sporcu, Nan-ı Diğer “Madalya Canavarı” Eray Şamdan kimdir?

Kocaeli'de doğup büyüyen, Türk

KARATENİN ALTIN ÇOCUĞU 

Kocaeli’nin gururu Milli karateci Eray Şamdan 1997’de dünyaya geldi. Daha 5 yaşında babası, aynı zamanda Karate A Milli Takım Teknik Direktörü, ustaların ustası Adnan Şamdan’a olan Gebze Şamdan Karate-Do İhtisas Kulübü’ne karate sporuna başladı. Milli sporcunun annesi de bir süre karate ile ilgilenmişti, Şamdan ailesi hayatlarının her anında karatenin içinde yer aldı. Genç yaş kategorilerinde bulunduğu turnuvalarda altın madalyaları bir bir kazanan Şamdan, 2018’de İspanya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda 60 kilo kumitede bronz madalya aldı.

SON OLİMPİYAT İKİNCİSİ

Genç sporcu Birleşik Arap Emirlikleri’nden Guadalajara’ya, Fas’tan Japonya’ya birçok ülkede yapılan Premier Lig ve Seri A şampiyonalarında madalyalar kazandı. Şamdan, Tokyo 2020 Olimpiyatları’na kadar katıldığı turnuvalarda toplamda 3 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalyayı boynuna taktı. Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda aldığı gümüş madalyayla Türkiye’ye ilk ve tek olimpiyat madalyasını kazandırırken ailesini de bizi de gururdan ağlattı.

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENİMİ SÜRÜYOR

2022’yılında Cezayir’de zirveye çıkan Eren Şamdan Türkiye’ye bir altın madalya daha kazandırdı. Karate sporu Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda yer almamış olsa da rotasını diğer turnuvalara çevirdi. Şamdan, babası ve Türkiye Karate A Milli Erkek Takımı hocası Adnan Şamdan’la birlikte çalışmalarını sürdüren genç sporcu, bu yıl düzenlenen Karate K-1 Premier Lig Finalleri erkekler 60 kiloda altın madalyanın sahibi oldu. Hırvatistan’da düzenlenen 59. Avrupa Karate Şampiyonası’nda da bronz madalya kazandı. Darıca Belediye Spor Kulübü’nde kariyerini devam  genç sporcu, beden eğitimi öğretmenliğinin yanı sıra, Uludağ Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimini sürdürüyor.

MADALYA SERÜVENİ 4 DEFA KATILDI 4 DEFA KAZANDI

Biri üniversite olmak üzere 2 Dünya Şampiyonluğu, 2 dünya üçüncülüğü kazandı. 12 Avrupa şampiyonluğuna katılan Şamdan  8 Avrupa Şampiyonluğu, 4 Avrupa üçüncülüğü kazandı. Beraberinde Akdeniz Avrupa Oyunları’na katılan Şamdan Altın Madalyayla Kocaeli’ye geri geldi. Balkan Şampiyonasında Namağlup devam eden Şamdan 4 defa katıldığı Balkan Şampiyonasından 4 defa altın madalyayla ayrıldı.

“20 KASIMDA’Kİ HEDEFİM”

Yeni hedefinden bahseden Eren Şamdan’ın yeni hedefi ise, 20-24 Kasım’da İspanya’da gerçekleştirilecek olan Dünya Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak.