Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı

Elazığ’ın Palu ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 kişi toprak altında kaldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi.

Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı

Elazığ'daki maden ocağında bugün saat 10.00 sıralarında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 kişi toprak altında kaldı. 1936 yılında Etibank tarafından işletmeye açılan Guleman krom madenine AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi. Göçükte toprak altında kalan dört işçi de yapılan arama kurtarma çalışmalarının soncunda kurtarıldı.

Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı - Resim : 1 VALİ TORAMAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Elazığ Valisi Ömer Toraman olayın ardından yaptığı ilk açıklamada; "Palu ilçesinde bugün saat 10.00 sıralarında bir göçük meydana geldi. Krom madeninde göçük yaşandı. 4 işçiden 1'i kurtarıldı. Kurtarılan işçinin durumu iyi. 3 işçinin göçük altından çıkartılması için çalışmalar devam ediyor" dedi. Toraman ilk açıklamanın ardından yaptığı ikinci açıklamada ise; "Arama kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık. Şu anda göçük altında 2 işçinin kaldığını değerlendiriyoruz. Onlara da ulaşmak için arama kurtarma ekiplerimiz yoğun şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar" ifadelerini kullandı.

VALİLİK HESABINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Elazığ Valiliği'nin X hesabından yaptığı paylaşımda ise; "Palu İlçesi Kayaönü Köyü'nde 26.02.22024 tarihinde saat 10.04'te özel bir şirkete ait Krom işletmesinde meydana gelen göçük olayında 4 işçi göçük altında kalmış olup yapılan ilk müdahale neticesinde 3 işçi kurtarılmıştır. 1 işçiyi kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı - Resim : 2 "İLK YARDIM EKİPLERİ ULAŞIM SAĞLADI"

Elazığ'ın Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı da Tele1'e yaptığı açıklamada; "İlk yardım ekipleri ulaşım sağladı. 2 yada 3 kişi toprak altında. Kör noktalarda olan bir çalışma. Göçük krom ocağında meydan geldi" açıklamasında bulundu.

AFAD'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) Elazığ'daki maden olayına ilişkin açıklama geldi. AFAD'tan yapılan açıklamada; "Alacakaya bölgesinde bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 maden işçisi kurtarılmış; 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

"İŞÇİLERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dört maden işçisinin de kurtarıldığını açıkladı. Bakanlığın X hesabından yapılan paylaşımda; " Elazığ ili Palu ilçesi Kayaönü köyü yakınlarında bulunan bir maden ocağında bugün sabah 10:00 sularında bir göçük meydana gelmiştir. Polay Madencilik'e ait krom madenindeki yeraltı ocağında meydana gelen göçükten 4 maden işçimiz etkilenmiş, biri kendi imkanlarıyla göçükten çıkmıştır. Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz denildi.

Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı - Resim : 3

Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı - Resim : 4

Maden ocağında göçük: Tüm işçiler kurtarıldı - Resim : 5

Kaynak: AA