Anne Umut Candan: Bahar terapi merkezinde yattı

Candan kardeşlerin annesi Umut Candan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Candan, “Bahar cezaevinden çıktıktan sonra uzun bir süre bir terapi merkezinde yattı. Çıktıktan sonra haftada iki gün psikoloğa gidiyor ve destek alıyor” dedi.

Anne Umut Candan: Bahar terapi merkezinde yattı

Dolandırıcılık suçlamasıyla cezaevinde olan ve geçtiğimiz aylarda tahliye edilen sosyal medya fenomeni Bahar Candan önceki ablası Nihal Candan'ı hedef göstererek “Ablam eski sevgilimle beraber. Annem aralarını yaptı” diyerek gündem yaratmıştı. Yaptığı açıklamalar ve paylaştığı videolarla adından söz ettirmeyi başaran Candan kardeşler arasındaki sular durulmuyor. İkili sosyal medya üzerinden birbirine girerken olayım iç yüzünü öğrenmek için ulaştığımız anne Umut Candan Nokta Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

“DESTEK ALIYOR”

İşte Umut Candan’ın gazetemize yaptığı açıklamalar: “Kızımın cezaevinde psikolojisi tamamen bozuldu ondan önce de zaten sosyal medyaya o kadar kendini kaptırmıştı ki, ne yaptıysak oradan uzaklaştıramadık. Sosyal medya yalan bir dünya bunu insan zamanla anlıyor. Bahar cezaevinden çıktıktan sonra uzun bir süre bir terapi merkezinde yattı. Çıktıktan sonra da haftada iki kere psikoloğa gidiyor ve destek alıyor.

“CEZAEVİNE GİRMESE NİŞAN YAPILACAKTI”

Kurisi çok iyi değil bunun için yaptıklarını söylediklerini ciddiye almıyoruz. O da zaten yaptığı şeyden pişman olup ablasından özür diledi. Bahar Candan'ın 5 yıldır bir ilişkisi var. Ve cezaevine girmeden önce Bahar'la evlenmeyi düşünüyorlardı hatta girmeseydi nişan bile yapacaklardı ama cezaevine girince aralarında kopukluk oldu.

“AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞI DUYMUYOR”

Nihal cezaevinden çıktıktan sonra ailemizin içinde olan bir çocuk olduğu için her zaman yardımcı olup yanımızda oldu manevi olarak desteğini hep gördük. O da Nihal'e yardımcı olmak için dostluk yaparak yanında oldu. Ama aralarında asla böyle bir ilişki söz konusu değil. Nihal'e ablası gibi yaklaşan onun dışında da bizim ailemizde böyle ahlaksızlıklar böyle aile iç ilişkilerin olması mümkün değil. Ama dediğim gibi Bahar ağzından çıkanı kulağı duymadığı için bu şekilde saçmaladığı için zaten ailemizi her zaman zor durumda bırakacak şeyler yaptı.

“YAŞADIKLARI ÇOK ZORDU”

Ama kalbi iyidir kızımın kötü niyetle yapmadığını biliyorum sadece yaşadıkları cezaevinde çok zordu. Nihal’de çıktıktan sonra psikolojik destek aldı hala da almaya devam ediyor aile olarak çok zor günler geçirdik toparlanmaya çalışıyoruz. Ben çocuklarımın her zaman arkasında ve yanındayım ben bir anneyim elimden geldiği için onları korumaya çalışıyorum ama maalesef sosyal medya çocuklarımızı içine çekiyor. Artık sosyal medyada haber olmak istemiyoruz. Hiçbir yerde haberi olmak istemiyoruz kendi içimizde kendi ailemizin içerisinde olmak istiyoruz. Ve ben de artık kızlarımın hiç kimse tarafından prim kasmak adına kullanılmasına izin vermiyorum” dedi.

CANDAN: DESTEK ALIYORUM

Nihal Candan ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kardeşim bir anda düşüncesizce fevri davranıp böyle bir açıklama yaptı yoksa ben arkadaşlarımın bile hayatındaki insanlara bu gözle bakamazken kardeşimle birlikte büyümüş ailemizin içinde kardeş gibi gördüğüm birisiyle böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ben de sosyal medyadan uzak kendi halimde bir hayat yaşamak istiyorum avukatlığa geri döneceğim Sadece çok zor günler geçirdiğim için psikolojik olarak destek alıyorum.

“SOSYAL MEDYA YALAN ÇUKURU”

Bu sürecimi tamamladıktan sonra artık mesleğimle gündeme gelmek yaptığım işlerle konuşulmak istiyorum ama gençlere de söylüyorum sosyal medya kesinlikle bir yalan çukuru içine düşeni çıkması da çok zor bizler çok kötü deneyimler yaşadık Bu sebepten de artık bunu bir parçası olmak istemiyorum ailem ile kardeşimle birlikte sakin bir hayat istiyorum Bahar da benden özür diledi zaten Çünkü ortada bir yanlış anlaşılma var bunu düzelttik bir sorunumuz yok Biz abla kardeşiz tartışırız da kızarırdı ama sonra bir araya geliriz" dedi.
Anne Umut Candan ayrıca kızının anneannesi ile birlikte kaldığını onun yanında olmaktan mutlu olduğu için psikolojisini toparlanması adına kızına gereken desteği sağladığını ifade etti

Kaynak: Başak Çokan
Nihal Candan Bahar Candan Umut Candan