Çocuklar Duymasın’ın Mary’sinden şok açıklama! Demet Tuncer’den CIA itirafı

Çocuklar Duymasın’ın Mary’si oyuncu Demet Tuncer, ABD'de üniversite eğitimi aldığı sırada CIA'dan bir 'ajanlık' teklifi aldığını açıkladı.

Çocuklar Duymasın’ın Mary’sinden şok açıklama! Demet Tuncer’den CIA itirafı
Demet Tuncer'den CIA itirafı

Tuncer, CIA'nın kendisine bir üniversite profesörü aracılığıyla "Seni ülkenizde üst düzey bir bürokrat veya diplomat yapabiliriz; zamanı geldiğinde senden yalnızca bir şey isteyeceğiz" şeklinde bir vaat sunduğunu belirtti. Ancak bu teklife "Ben ailemi ya da ülkemin menfaatlerini asla satmam" yanıtını verdi. Tuncer’in açıklamaları, o dönemde Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın Türkiye üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.

BÜYÜK BİR NÜFUS ELDE ETTİ

Soğuk Savaş dönemi, CIA'nın Türkiye'deki etkisinin en yoğun olduğu dönemlerden biri olarak biliniyor. 1950'lerden itibaren Türkiye’nin NATO’ya katılmasıyla birlikte, Amerikan istihbarat servisleri Türkiye’yi Sovyetler Birliği’ne karşı önemli bir stratejik ortak olarak görmeye başladı. Bu işbirliği, özellikle askeri ve istihbarat alanında derinleşti; CIA, Türkiye'de istihbarat paylaşımı, askeri işbirliği ve eğitim programları yoluyla büyük bir nüfus elde etti.

Kaynak: Yeni Şafak
Demet Tuncer Çocuklar Duymasın CIA