Nur Sürer’in Yılmaz Güney konuşmasına Faraf Zeynep Abdullah’dan tepki! ‘Ne Yılmaz Güney’i be’

Usta oyuncu Nur Sürer, 61. Altın Portakal Film Festivali'nde kazandığı "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü Yılmaz Güney'e ithaf etti. Bu duruma, Farah Zeynep Abdullah'tan bir tepki geldi.

Nur Sürer’in Yılmaz Güney konuşmasına Faraf Zeynep Abdullah’dan tepki! ‘Ne Yılmaz Güney’i be’
Yılmaz Güney tartışması

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazananlar, "Ayşe" filmindeki rolüyle Binnur Kaya ve "Mukadderat" filmindeki performansıyla Nur Sürer oldu. Nur Sürer, ödül konuşmasında, ödülünü Yılmaz Güney'e adadı. Konuşmasında, "Bu ödülü, genellikle değersizleştirilmeye çalışılan, 40 yıl önce Paris'te hayatını kaybeden ve biz sinemacılar için en değerli ustamız olan Yılmaz Güney adına alıyorum" ifadelerini kullandı.

‘NE YILMAZ GÜNEY’İ BE’

Nur Sürer'in bu açıklaması, oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın tepkisine neden oldu. Farah Zeynep Abdullah, sosyal medya üzerinden Nur Sürer'in konuşmasını paylaşarak, "Ne Yılmaz Güney'i be" şeklinde bir tepki gösterdi. Öte yandan, Farah Zeynep Abdullah daha önce Yılmaz Güney hakkında yaptığı açıklamada, "Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği" demişti. Bu sözlere, ünlü piyanist Fazıl Say da tepki göstermişti.

Kaynak: NTV Haber
Nur Sürer Farah Zeynep Abdullah Yılmaz Güney