Mahkeme Can Atalay için ne karar verdi? Can Atalay son durum!

Mahkeme Can Atalay için ne karar verdi? Can Atalay son durum!

Seçimlerden bu yana Can Atalay'ın son durumu sıkça merak edildi. Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçilen Atalay, seçim sonrası da tutuklu kalmıştı. Konuyla ilgili yapılan bireysel başvuruya Anayasa Mahkemesi'nden karar çıktı.

Can Atalay'ın Hak İhlali Kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Bu kararın ardından dosya, yeniden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Atalay, 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilmişti. Ancak Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Atalay'ın "milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi" talebini reddetmişti. Atalay'ın avukatları ise bu red kararının ardından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu.

Gezi Parkı Davasındaki Cezası Onandı

Öte yandan, Gezi Parkı davasında Can Atalay'a verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Atalay'ın başvurusunu 12 Ekim'de değerlendirmeyi planlasa da, bir üyenin dosya hazırlıkları nedeniyle bu tarihi ertelemişti.

Bugünkü kararla AYM, Atalay'ın hak ihlaline uğradığına hükmetti. Dosya, şimdi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar ele alınacak.

Bu gelişmelerin ardından Can Atalay'ın yargı sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve Atalay'ın tutukluluk durumuna ne olacağı konusu, kamuoyunda yakından takip edilmeye devam edecek.